روزنامه آسیا-هرچند برخی کارشناسان این ادعا را که بخش کشاورزی، بیشترین سهم مصرف آب را دارد، نمی‌پذیرند و برای آن مدارک و مستندات بسیاری ارائه می‌کند، با این‌همه نمی‌توان از این واقعیت چشم پوشید که شیوه سنتی کشاورزی ما، زمینه نابودی منابع آب زیرزمینی را ایجاد کرده است. این مسئله، در کنار تنش آبی که این روزها، در محور بحث‌ها قرار دارد، اهمیت حرکت به سمت‌وسوی شیوه‌های مدرن آبیاری را دوچندان می‌کند.

در همین زمینه، مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از هدف‌گذاری اجرای نزدیک به ۲۰ هزار هکتار آبیاری هوشمند در اراضی کشاورزی در سال جاری خبر داد. به گزارش آسیا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، فریبرز عباسی اظهار داشت: «در صورت تأمین اعتبار و نهایی شدن هماهنگی‌ها با سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرای آبیاری هوشمند در سطح حدود ۲۰ هزار هکتار را در سال جاری پیش‌بینی کرده‌ایم.»

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد: «از حدود چهار سال پیش در حوزه آبیاری هوشمند با همکاری مؤسسه‌ها و مراکز تحقیقاتی و شرکت‌ های دانش‌بنیان صلاحیت‌دار ورود پیدا کرده‌ است. طی این مدت بیش از ۱۰۰ طرح الگویی در استان‌های مختلف برای شناخت بیشتر بهره‌برداران با این فناوری جدید اجرا شده که جنبه ترویجی هم داشته است.»

عباسی در ادامه سخنانش گفت: «جمع‌بندی ما از اجرای این ۱۰۰ طرح الگویی آبیاری هوشمند در اراضی کشاورزی نشان داد که این نوع آبیاری می‌تواند حدود ۲۰ درصد در کاهش حجم آب آبیاری، نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش عملکرد و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد در افزایش بهره‌وری تأثیر داشته باشد. قصد داریم طرح‌های هوشمندسازی آبیاری را در سطح گسترده‌تری اجرا کنیم که نیاز به تأمین اعتبار دارد.»/آسیانیوز