مسئله کشمیر همچون بسیاری از دیگر منازعات، دیرپا و عمیق است، چه اینکه بیش از هفتاد سال از آغاز این بحران میگذرد و با اینهمه گاه و بیگاه، شعلههای این تنش، آتش جنگی را بین هند و پاکستان ایجاد کرده است. در آخرین مورد، کشته شدن ۲۶ گردشگر در منطقه گردشگری پهلگام، بار دیگر این دو قدرت هستهای را در آستانه رویارویی قرار داده است. در واکنش به این رویداد، هند به ارتش خود مجوز «آزادی عملیات» داد و همین مسئله امکان بروز درگیریهای بیشتری را ایجاد کرد، تا جاییکه درگیریهای شبانه برای چندین شب و روز ادامه یافت.
در پی ادامه تنشها و درگیریها با پاکستان، هند اقدام به بستن آب سد باگلیهار به روی این کشور کرده است.
بیگمان عروج راستافراطی و بررسی علل ظهور آن در اروپا و امریکا نیازمند بررسی و تحلیلی جامعهشناسانه و از منظر اقتصاد سیاسی است. در این زمینه، عدم وجود آلترناتیوی مؤثر برای تحقق عدالت اجتماعی از سویی و همچنین بحران فراگیر مهاجرت در یک دهه اخیر، از جمله مهمترین علتهاست. با اینهمه، بهویژه اروپا همچنان نسبت به افزایش نفوذ این جریان حساس است و بالاخص در کشوری نظیر آلمان این حساسیت دوچندان است.
وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که پیشنهادهای ایالات متحده برای مذاکره در زمینه تعرفههای تجاری را در حال ارزیابی قرار داده است، این در حالی است که تنشهای تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان همچنان رو به افزایش است.