دکتر مهدی کریمی تفرشیکشاورزی، ستون فقرات امنیت غذایی و شریان حیاتی هر اقتصاد پویایی است. در سالهای اخیر، بخش کشاورزی ایران نیز دستخوش تحولات عمیقی شده است که فراتر از رشد کمی، بر بهرهوری و افزایش ارزش افزوده متمرکز است. این تحول دو بال اصلی دارد: مکانیزاسیون گسترده در مزارع و توسعه قدرتمند صنایع تبدیلی. این دو عامل، نویدبخش آیندهای روشن برای این حوزه حیاتی و گذار از کشاورزی سنتی به یک صنعت مدرن و سودآور هستند.
دکتر مهدی کریمی تفرشیخروج از رکود اقتصادی منوط به رونق تولید در کشور است. گسترش اشتغال و کاهش معضل بیکاری با توسعه تولید و چرخاندن پرقدرت چرخهای صنعت تحقق خواهد یافت. یکی از مؤلفههای اصلی تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی استفاده از نیروهای جوان، تحصلیلکرده و امیدهای آینده این کشور و بهرهگیری از توان و دانش فنی، ایدههای خلاقانه و استعدادهای این نیروهای باانگیزه و مستعد است.
آنطور که رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی، اعلام کرده است، اکنون بیش از ۹۸درصد برداشت غلات در ایران به صورت مکانیزه انجام میشود. این رقم حاکی از یک رشد قابل ملاحظه در مزارع کشور است که تنها ۲ درصد از اراضی کوچک را برای برداشت دستی باقی گذاشته است. وجود ۲۲ هزار دستگاه کمباین فعال در مزارع، نمادی از این پیشرفت و کارآمدی است. این میزان مکانیزاسیون، نه تنها سرعت برداشت را افزایش داده، بلکه به کاهش ضایعات و افزایش بهرهوری نیز کمک شایانی کرده است.
در خصوص جنگهای پیشآمده در ادوار مختلف در سطح جهان باید گفت، افزایش شدید هزینههای بودجه در زمان جنگ، چالشهای اقتصادی جدی پیش روی اقتصاد بینالملل قرار میدهد. حمله و شروع یک جنگ همواره فاجعهای تمامعیار برای صلح جهانی است و همچنین تعدادی از روندهای نامطلوب اقتصادی جهانی از پیش موجود، از جمله افزایش تورم، افزایش ناامنی غذایی، جهانیزدایی و تخریب محیط زیست را به شدت تشدید میکند. علاوه بر این، حتی با پایان آن و ایجاد صلح، تعادل در اولویتهای مالی حتی در اقتصادهای پیشرفته نیز میتواند بسیار چالشبرانگیز باشد و بهبودی حاصل نگردد.