هر ساله، روزی به نام بیماریهای خاص نامگذاری میشود؛ نه فقط برای یادآوری وجود این بیماریها، بلکه برای به صدا درآوردن رنج پنهان مبتلایان، قدردانی از تلاش بیوقفه خانوادهها و متخصصان، و مهمتر از همه، برای ایجاد آگاهی و مطالبه حمایتهای بیشتر. بیماریهای خاص، طیف وسیعی از اختلالات نادر و اغلب مزمن را شامل میشوند که زندگی فرد و خانوادهاش را به چالش میکشند. این روز، فرصتی است تا نگاهی عمیقتر به این حوزه بیندازیم و بر اهمیت توجه به نیازهای این عزیزان تأکید کنیم.
اعداد و ارقام بهروشنی گویای این مطلب هستند که اقتصاد دیجیتال آماده رشدی سریع و خیرهکننده است. اکثر شرکتها از فضای ابری استفاده میکنند و از دادهها برای بهبود تصمیمگیریها بهره میبرند. انتظار میرود خدمات و خرید و فروش بهصورت آنلاین سهم خود از اقتصاد دیجیتال جهانی را در آینده افزایش دهد. همچنین انتظار میرود اقتصاد دیجیتال تا سال ۲۰۲۸ به ۱۶.۵ تریلیون دلار برسد که معادل ۱۷ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی (GDP)است.
تحولات هفتههای گذشته در عرصه سیاست خارجی و گمانهزنیها پیرامون ازسرگیری یا پیشرفت در مذاکرات میان ایران و قدرتهای جهانی و بهطور خاص ایالات متحده آمریکا، موجی از انتظارات و تحلیلها را در محافل اقتصادی ایران به راه انداخته است. اقتصاد ایران که سالهاست تحت فشار تحریمهای بینالمللی دست و پنجه نرم میکند، به هرگونه روزنه امیدی برای بهبود شرایط، با دقت و حساسیتی ویژه مینگرد.
هرچند قیمت طلای جهانی در نسبتی نزدیک با رویدادهای جهان سیاست و دیگر متغیرهای اقتصادی است، با اینهمه برخی کارشناسان پیشبینی میکنند که این فلز زرد تا پایان سال مالی 2026 به سطح بالای خود خواهد رسید و چشمانداز طلا برای این سال مالی صعودی است و انتظار میرود قیمتها در سطح جهانی به ۳۱۰۰ دلار برسد. عواملی مانند کاهش نرخ بهره فدرال رزرو و تنشهای ژئوپلیتیکی، علیرغم تغییرات احتمالی بازار که بر ارزش طلا تأثیر میگذارند، باعث حفظ این روند صعودی هستند.