روزنامه آسیا-بر اساس اعلام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در سال گذشته ۱۱۲۷ نفر به بیماری تب دنگی مبتلا شدهاند و تا به امروز یک مورد مرگ در میان مبتلایان گزارش شده است.
به گزارش تسنیم، قبل از سال 1970 تنها 9 کشور شاهد شیوع شدید بیماری تب دنگی بودند، اما اکنون این بیماری در ۱۴۱ کشور در مناطق آفریقا، آمریکا، مدیترانه شرقی، آسیای جنوب شرقی و غرب اقیانوسیه شناسایی شده است. میزان ابتلا به تب دنگی در سالها و دهههای اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است. تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشهای به نام پشه آئدس به انسان منتقل میشود. علائم آن شامل تب چند روزه، تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد، درد پشت چشم، بدن درد، درد مفاصل و کاهش گلبولهای سفید است. پشه آئدس که به ببر آسیایی نیز معروف است، در مناطق استوایی بهویژه جنوب شرقی آسیا یافت میشود. این بیماری از طریق دو گونه اصلی پشه آئدس (آلبوپیکتوس و اجیپتی) منتقل میشود که در نزدیکی محل سکونت انسان و در محیطهای مرطوب زندگی میکنند.
وضعیت بیماری تب دنگی و چیکونگونیا در کشور
از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲، تعداد ۷۴ مورد قطعی تب دنگی و ۵۴ مورد چیکونگونیا در کشور گزارش شده است که همگی از خارج از کشور به ایران وارد شده بودند.
شناسایی ۱۱۲۷ مورد تب دنگی در سال ۱۴۰۳
طبق گزارشهای نظام مراقبت بیماریها، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان اسفند، ۱۱۲۷ مورد تب دنگی در کشور شناسایی شده است که ۹۲۲ مورد از آنها در داخل کشور بهویژه در شهرستانهای بندر لنگه هرمزگان و چابهار سیستان و بلوچستان رخ داده است. مابقی مبتلایان در خارج از کشور به بیماری دچار شدهاند. همچنین ۱۳ بیمار در بندر لنگه و ۸۹۷ بیمار در چابهار به این بیماری مبتلا شدهاند.
اکثر بیماران سابقه سفر به امارات متحده عربی دارند
بررسیهای اپیدمیولوژیکی نشان میدهد که بیشتر بیمارانی که خارج از کشور آلوده شدهاند، سابقه سفر به امارات متحده عربی را دارند. همچنین برخی بیماران نیز سابقه سفر به پاکستان، عمان، افغانستان، ترکیه و بنین دارند.
مرگ یک نفر بر اثر تب دنگی در سال گذشته
براساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون یک نفر به دلیل ابتلا به تب دنگی جان خود را از دست داده است و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار است. در سال ۱۴۰۳ نیز پنج مورد بیماری چیکونگونیا گزارش شده که همگی سابقه سفر به خارج از کشور داشتهاند.
صید پشه آئدس در استانهای مختلف کشور
در حال حاضر وزارت بهداشت بهطور مستمر مراقبتهای حشرهشناسی در مرزهای زمینی، ریلی، دریایی و هوایی انجام میدهد. پشه آئدس اجیپتی در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و پشه آئدس آلبوپیکتوس در استانهای گیلان، مازندران، اردبیل و آذربایجان شرقی شناسایی شده است./آسیا نیوز
دیدگاه خود را بنویسید