روزنامه آسیا-رئیس کل دادگستری هرمزگان از اعلام آمار نهایی جان‌باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس خبر داد و گفت: بر اساس بررسی‌های نهایی، ۵۷ نفر در این حادثه جان باخته‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد: آمار جان‌باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی که پیش از این ۷۰ نفر اعلام شده بود، پس از بررسی‌های دقیق و مراجعات خانواده‌ها اصلاح و به ۵۷ نفر رسید. بر اساس این بررسی‌ها و آزمایش‌های انجام شده، مشخص گردید که اجزای پیکرهای متلاشی شده تعدادی از قربانیان که توسط تیم‌های تفحص از مناطق مختلف محدوده انفجار جمع‌آوری و در کاورهای جداگانه نگهداری می‌شد، در واقع متعلق به یک پیکر بوده است. بر این اساس، شمار نهایی جان‌باختگان حادثه انفجار در بندر شهید رجایی ۵۷ نفر شامل ۴۶ پیکر شناسایی شده و ۱۱ نفر مفقودی است.

مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری هرمزگان ضمن ابراز تسلیت مجدد به مناسبت حادثه تلخ و غمبار انفجار در بندر شهید رجایی، از دیدار و گفتگو با خانواده‌های گرامی مفقودین این حادثه در کمیته مربوطه خبر داد.

وی افزود: بر اساس آخرین بررسی‌ها، شمار مفقودین این حادثه اندوهناک تا این لحظه ۱۱ نفر تعیین شده است که خانواده‌های این عزیزان در جلسه امروز حضور داشتند.

قهرمانی همچنین تصریح کرد: تاکنون ۴۶ پیکر از جان‌باختگان حادثه انفجار بندر شهید رجایی شناسایی شده و جواز دفن آن‌ها صادر و به خانواده‌هایشان تحویل داده شده است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان گفت: با این حساب تعداد پیکرهایی که در این حادثه جان باخته یا مفقود شده اند جمعاً ۵۷ نفر است و دلیل آن نیز این است که بر اساس نظر پزشکی قانونی و گزارشات واصله و مراجعات خانواده‌ها مشخص شده است که اجزای پیکرهای متلاشی شده تعدادی از جان باختگان توسط تیم‌های تفحص از مناطق مختلف محدوده انفجار جمع آوری شده و در کاورهای جداگانه نگهداری شده بود که در واقع این اجزا متعلق به پیکر یک نفر بوده است.

وی در ادامه افزود: همچنین، سه پیکر دیگر که قابلیت نمونه‌برداری داشتند، برای انجام آزمایش‌های DNA و ژنتیک به آزمایشگاه شیراز ارسال شده‌اند و نتایج بررسی‌های مربوط به آنالیز و تطبیق نمونه‌ها طی چند روز آینده اعلام خواهد شد.

رئیس کل دادگستری هرمزگان با اعلام جمع‌بندی نهایی پیرامون قربانیان حادثه انفجار بندر شهید رجایی، خاطرنشان کرد: با توجه به اتمام مراحل تفحص و با استناد به نتایج آزمایشات، بررسی‌های دقیق و مراجعات خانواده‌های داغدار، آمار قطعی جان‌باختگان این حادثه ۵۷ نفر است. این در حالی است که پیش‌تر و بر اساس تعداد کاورهای اولیه، این رقم ۷۰ نفر اعلام شده بود که پس از شناسایی دقیق قطعات پیکرها، این مغایرت برطرف شد. از این تعداد، ۴۶ پیکر شناسایی و مجوز دفن آن‌ها صادر و به خانواده‌هایشان تحویل گردیده است. متاسفانه، ۱۱ خانواده نیز همچنان در انتظار تعیین وضعیت عزیزان مفقود خود هستند.

در همین راستا و به منظور رسیدگی ویژه به وضعیت این عزیزان، رئیس کل دادگستری هرمزگان از تشکیل کارگروه تخصصی خبر داد و افزود: یکی از معاونین دادستان مرکز استان به طور مستمر در پلیس آگاهی مستقر شده و نماینده‌ای از هر خانواده مفقود نیز برای تسهیل در تبادل اطلاعات و پیگیری‌های لازم، در کنار ایشان حضور خواهد داشت.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در ادامه افزود: تمامی بازبینی‌های تصاویر مداربسته و اقدامات فنی لازم برای بررسی، ردیابی و تعیین وضعیت مفقودین این حادثه در حال انجام است و تمام تلاش ما بر این است که حداکثر ظرف ۴۸ ساعت آینده، وضعیت این عزیزان روشن شده و خانواده‌های چشم‌انتظار از نگرانی خارج شوند.

وی با اشاره به محل استقرار کارگروه ویژه پیگیری مفقودین حادثه انفجار بندر شهید رجایی بندرعباس، تصریح کرد: این کارگروه در اداره پلیس آگاهی مستقر شده است تا از تردد بی‌مورد خانواده‌ها جلوگیری شود و تمامی امور مربوط به پیگیری وضعیت مفقودین از طریق همین اداره دنبال و به نتیجه برسد و نیازی به مراجعه به سایر نهادها نباشد.

رئیس کل دادگستری هرمزگان با صدور دستور قضائی اکید در خصوص تعیین تکلیف مفقودین تاکید کرد: تا آخرین لحظه‌ای که حتی یک خانواده پیگیر سرنوشت عزیزان خود باشد، تمامی نهادهای ضابط، اداره بنادر و تیم‌های جستجو موظف به همکاری کامل هستند.

وی در پایان گفت: تیم‌های تفحص همچنان تا آخرین لحظه در محل حادثه حضور خواهند داشت و هرگونه اقدام لازم، اعم از بازبینی تصاویر، حضور میدانی و فراهم نمودن زمینه برای اقدامات جستجو، به صورت جامع و کامل انجام خواهد شد./آسیانیوز