روزنامه آسیا-رئیس پیشین شورای جهانی آب، عباسقلی جهانی، هشدار داد که با کاهش شدید بارش‌ها و افت ذخایر سدها، به ویژه در سد کرج، منابع آبی زیرزمینی بیش از پیش در معرض فشار قرار گرفته است.

به گزارش ایلنا، جهانی درباره وضعیت منابع آبی تهران و اطراف در سال جاری اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود که امسال سال خشکی باشد و خشکسالی ادامه یابد. با این حال، در شرایط کمبود شدید آب زیرزمینی، برای جلوگیری از بحران و تأمین آب شرب، استفاده از چاه‌ها در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: ذخایر سدها به شدت کاهش یافته و میزان آب سد کرج به حداقل خود رسیده است. در صورتی که بارش‌های بهاری به موقع و کافی نباشد، مجبور به برداشت بیشتر از منابع زیرزمینی خواهیم بود.
جهانی همچنین به هدررفت زیاد آب در شبکه توزیع آب تهران اشاره کرد و گفت: طبق آمار رسمی، حدود ۳۰ درصد از آب در شبکه آبرسانی تهران به دلیل فرسودگی شبکه‌های توزیع از دست می‌رود. این میزان هدررفت باعث می‌شود که بخش زیادی از آب تصفیه‌شده در دسترس مصرف‌کنندگان قرار نگیرد.
وی افزود: در حالی که آب با هزینه بالا تصفیه می‌شود، به دلیل مشکلات زیرساختی و هدررفت‌ها، این منابع به طور مؤثری استفاده نمی‌شود. او پیشنهاد کرد که به جای تمرکز صرف بر افزایش منابع عرضه، باید به مدیریت تقاضا و نوسازی شبکه‌های آبرسانی پرداخته شود.

جهانی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، استاندارد هدرفت آب در کشورهای پیشرفته زیر ۱۰ درصد است هر سال که می‌گذرد و ما نوسازی شبکه آب شهری را انجام نمی‌دهیم این رقم بیشتر می‌شود،
جهانی در پایان تأکید کرد که در وضعیت کنونی، تنها تکیه بر بارش‌ها کافی نیست و باید اقدامات جدی برای کاهش هدررفت آب و بهینه‌سازی منابع انجام شود./آسیانیوز