روزنامه آسیا-مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی اعلام کرد: افزایش قیمت نهاده‌های دامی و اختلاف نرخ بازار آزاد با سامانه بازارگاه باعث رشد قیمت تخم‌مرغ در بازار شده است؛ به‌گونه‌ای که هر کیلو تخم‌مرغ برای مصرف‌کننده تا ۹۳ هزار تومان عرضه می‌شود.

سعیدرضا یزدی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی، با اشاره به وضعیت اخیر بازار تخم‌مرغ اظهار کرد: «قیمت هر کیلو ذرت در سامانه بازارگاه ۱۱ هزار و ۳۰۰ تا ۱۲ هزار تومان است، اما در بازار آزاد این رقم به ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان می‌رسد. این اختلاف قیمت منجر به افزایش قیمت تخم‌مرغ در بازار شده است.»

به گفته وی، طی روزهای اخیر قیمت تخم‌مرغ در بازار با جهش همراه بوده و هر کیلو برای مصرف‌کننده به حدود ۸۸ تا ۸۹ هزار تومان رسیده است.

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن نیز طی مصاحبه مطبوعاتی اخیر خود اعلام کرد که قیمت توافقی جدید هرکیلو تخم‌مرغ درب مرغداری ۷۸ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شده است.

در این راستا سعیدرضا یزدی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی در خصوص افزایش قیمت تخم مرغ در بازار، اظهار کرد: طی شش ماه ابتدایی سال جاری تخم مرغ تقریبا بین ۵۰ الی ۷۰ درصد زیر قیمت مصوب با توجه به افزایش تولید و کاهش مصرف در فصل‌های گرم سال به فروش رسیده است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت تخم مرغ به قیمت مصوب رسیده است، افزود: قیمت مصوب تخم مرغ درب مرغداری که به تازگی اتحادیه مرغداران مرکزی با وزارت جهاد کشاورزی به تفاهم رسیده است هر کیلوگرم حدود ۷۸ هزار تومان و قیمت فروش هر کیلو تخم مرغ برای مصرف کننده ۹۳ هزار تومان است. البته تخم مرغ بسته بندی و تخم مرغ زرده طلایی قیمت متفاوتی دارد.

یزدی با اشاره به اینکه قیمت مصوب تخم مرغ از حدود ۶۱ هزار تومان درب مرغداری به ۷۸ هزارتومان رسیده است، تصریح کرد: این قیمت به جهاد کشاورزی استان اعلام شده تا اصلاح قیمت انجام شود. هنوز قیمت تخم مرغ در بازار به قیمت مصوب نرسیده و در حال حاضر قیمت هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری بین ۷۴ تا ۷۵ هزارتومان است.

وی با اشاره به دلایل افزایش قیمت مصوب تخم مرغ اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به قرارگیری در نیمه دوم سال و بازگشایی مدارس، فعال شدن بیشتر کارخانه‌های کیک، کلوچه و... مصرف تخم مرغ افزایش یافته و عرضه و تقاضا بر قیمت تخم مرغ اثرگذاربوده است.

یزدی خاطرنشان کرد: حداکثر قیمت تخم مرغ برای مصرف کننده در فروشگاه‌ها کیلویی ۹۳ هزارتومان و فروش بالاتر از این قیمت تخلف بوده و باید بر قیمت فروش نظارت گیرد.

یزدی در خصوص درصد تولید تخم مرغ در خراسان رضوی بیان کرد: ۱۲.۵ درصد جمعیت طیور تخم گذر کشور مربوط به خراسان رضوی است و استان رتبه اول صادارات تخم و رتبه دوم تولید تخم مرغ کشور را به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران مرغ تخم‌گذار خراسان رضوی با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه تولید گفت: قیمت مواد اولیه بر قیمت نهایی محصول اثرگذار است و مهم‌ترین ماده اولیه تولید تخم مرغ دان مرغ است که تنها دو قلم‌ نهاده ذرت و سویا توسط دولت حمایت می‌شود باقی اقلام مانند ریزمغدی‌ها، شانه، کارتن و ....در بازار افزایش داشته است. سویا و ذرت از سامانه بازارگاه خریداری شده و دیر به دست مرغدار می‌رسد؛ بنابراین مرغدار مجبور است به صورت ازاد این اقلام را تهیه کند. 

وی با ابراز نگرانی از کمبود ذرت و عدم تحویل نهاده‌ها از سامانه بازارگاه بیان کرد: پروسه تولید تخم پروسه بلند مدتی است و اگر از مرغدار حمایت نشود و سود مشخصی نداشته باشد، قطعاً در ماه‌های آینده تخم‌ریزی کاهش یافته و با کاهش تولید مواجه خواهیم بود./آسیانیوز