روزنامه آسیا-احسان سهرابی، با اشاره به نوسانات اقتصادی اخیر تأکید کرد که افزایش ۴۵ درصدی دستمزد، کفاف هزینههای زندگی را نمیدهد و در حالی که دولت در مذاکرات مزدی امسال رویکردی متفاوت داشت، اما در نهایت، مشکلات اقتصادی همچنان پابرجا مانده است.
به گزارش ایلنا، سهرابی در گفتوگویی با اشاره به مذاکرات دستمزد گفت: «امسال برخلاف سالهای گذشته، دولتیها با رویکرد وفاق پای میز مذاکره آمدند و تا حدی صدای نمایندگان کارگری شنیده شد، اما این افزایش مزد در برابر تورم شدید، کارگران را به آسودگی نرساند.»
وی به موضوع سبد معیشت اشاره کرد و گفت: «در جلسات مزدی، رقم ۲۵ میلیون تومان برای سبد معیشت خانوارهای کارگری اعلام شد، اما باز هم حداقل دستمزد با این میزان تطابق نداشت. در حالی که هدف از تعیین حداقل دستمزد، حفظ قدرت خرید کارگران است، اما این هدف همچنان محقق نشده است.»
سهرابی در ادامه وضعیت معیشتی کارگران را وخیم توصیف کرد و افزود: «قدرت خرید کارگران بهشدت کاهش یافته و دیگر توان تأمین کالاهای اساسی را ندارند. بازار برای آنها تبدیل به موزه شده است؛ بسیاری از خانوادههای کارگری در شب عید حتی نتوانستند برای خرید پوشاک، آجیل یا شیرینی به مغازهها بروند. فرزندانشان تنها نظارهگر کالاهای بازار بودند و حسرت خرید را به دل داشتند.»
وی با اشاره به اینکه افزایش دستمزد تنها چند ساعت دوام داشت، اظهار کرد: «در حالی که نیمهشب میزان افزایش دستمزد تصویب شد، ساعتی نگذشته بود که قیمت طلا، سکه و ارز افزایش یافت. این شرایط، فشاری مضاعف بر طبقه کارگر وارد کرده است. حالا باید پرسید. به راستی گناه این سوءمدیریتها بر گردن کیست؟ چرا پاسخگوی دردهای مردم نیستند؟
سهرابی با انتقاد از عدم نظارت کافی بر بازار تصریح کرد: «هیچ اقدام موثری برای بهبود شرایط زندگی مردم انجام نمیشود؛ حتی مبلغ یارانه نقدی نیز ثابت مانده است. در این میان، بازار همچنان در مسیر صعودی قرار دارد؛ یک روز مرغ از سفرهها حذف میشود، روز دیگر قیمت سیبزمینی سر به فلک میکشد. از سوی دیگر، سیاستهای نادرست اقتصادی باعث شده که یک محصول را با قیمت پایین صادر و سپس با نرخ بالا وارد کنیم.»
وی تأکید کرد که افزایش ۴۵ درصدی مزد در برابر تورم و نوسانات ارزی دوام نخواهد داشت و افزود: «در شرایطی که ستون فقرات طبقه کارگر تحت فشار خرد میشود، کارگران نه میتوانند نیازهای غذایی خود را تأمین کنند و نه از پس هزینههای دارو و درمان برمیآیند.اوضاع بایستی فراتر از جناح بازیهای سیاسی که سالهاست دودِ این دعواها به چشم کارگران رفته، تغییر کند.
سهرابی در ادامه گفت: به نظر میرسد نظارتی بر قیمتها نیست؛ دولت باید با قدرت پای کار بیاید؛ وقتی بزرگترین قانون گریزیها و اجحافات از جانب دولت صورت میگیرد، چه انتظاری میتوان از کارفرمایان داشت.
اکنون افزایش قیمت ارز و طلا، تأثیر مثبت افزایش دستمزد را از بین برده و کارگران نتوانستهاند نفسی از سر آسودگی بکشند./آسیا نیوز
دیدگاه خود را بنویسید