روزنامه آسیا_شوک تعرفههای ترامپ دامان اقتصاد جهان را گرفته است و در فاصله کوتاهی پس از رونمایی از آن، بازارها بهشدت نسبت به آن واکنش نشان دادند. البته این، اثرِ ابتداییِ این تصمیم است و به گفته اقتصاددان در صورت ادامه این روند، رکودها و ریزشهای دیگری در انتظار اقتصادها و بازارهای سراسر جهان است. ایران نیز با ۱۰ درصد تعرفه مواجه شده است، با اینهمه با توجه به تحریمها و حجم اندک صادرات به ایالات متحده، به نظر نمیرسد این افزایش تعرفه، تأثیر چندانی بر اقتصاد و صادرات کالاهای ایرانی داشته باشد.
در همینباره، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت ایران به تشریح این موضوع پرداخت. سید روحالله لطیفی، درباره اعمال تعرفه ۱۰درصدی به واردات کالا از ایران به امریکا گفت: «دولت امریکا بر ورود کالا از ۱۸۵ کشور از ۱۰درصد تا ۹۰درصد تعرفه وضع کرده و این تعرفهها هم شامل شرکای تجاری و همپیمانان امریکاست و هم شامل کشورهایی میشود که در فهرست همپیمانان این کشور قرار ندارند.»
وی افزود: «در حالی در فهرست این کشورها نام ایران نیز مشاهده میشود که براساس آخرین آمار گمرک ایران در ۱۱ ماهه ۱۴۰۳، صادرات ایران به امریکا ۸۴ تن به ارزش ۱۷۲ هزار و ۶۲۱ دلار بوده است و در این مدت واردات ایران از امریکا نیز حدود یکهزار و ۴۳۱ تن به ارزش ۹۳ میلیون و ۶۸۴ هزار و ۶۶۵ دلار برآورد شده است، ضمن اینکه این آمار مربوط به کالاهایی است که بهطور مستقیم به امریکا صادر میشود، در حالی که حجم قابلتوجهی از کالاهای ایرانی به طور غیرمستقیم به امریکا میروند.»
لطیفی تصریح کرد: «از آنجا که تعرفههای یادشده برای ورود کالا به امریکا است، بنابراین واردات کالا از امریکا به ایران از این موضوع تأثیر نمیپذیرد، از سوی دیگر میزان صادرات ایران به امریکا نیز چنانچه اشاره شد ۸۴ تن است که رقم چشمگیری نیست، این رقم البته در گذشته بیش از اینها بود، اما با اعمال تحریمهای امریکا کاهش یافته و به رقم کنونی رسیده است.»
سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت ایران خاطرنشان کرد: «55 درصد از کل صادرات ایران به امریکا را مواد غذایی و ۲۸ درصد آن را کالاهای فرهنگی مانند سررسید، کتاب و از این قبیل دربرمیگیرد، در نتیجه افزایش قیمت این کالاها با اعمال تعرفه ۱۰ درصدی نمیتواند به کاهش صادرات کالاهای ایرانی به امریکا بینجامد. ضمن اینکه هزینه حمل کالا از ایران به امریکا بالاست و این تعرفه ۱۰درصدی در برابر هزینه حمل رقم چشمگیری به شمار نمیآید. در نتیجه این تعرفه به کاهش و یا توقف صادرات ایران به امریکا نمیانجامد، مگر اینکه دولت امریکا واردات کالاهای ایرانی به این کشور را ممنوع کند.»
لطیفی از میوههای خشک از قبیل انجیر، زردآلو و آلوی خشک، نان و خمیر خشک، زعفران، سوهان، بیسکوییت، آب مرکبات و خوراکیهای چاشنیدار و انواع عرقیجات سنتی، لوازم پلاستیکی آشپزخانه، فرش، مجسمههای تزئینی، لوستر، وسایل جشن و کارناوال و ابزار چدنی به عنوان مجموع کالاهایی نام برد که در ۱۱ ماهه ۱۴۰۳ از ایران به امریکا صادر شده است. گفتنی است 75 درصد کالاهایی که از امریکا به ایران وارد میشود شامل دارو و کالاهای بیمارستانی است./آسیا نیوز
دیدگاه خود را بنویسید