روزنامه آسیا-نشست خبری جایزه البرز 1404 در بخش نخبگانی، چهارشنبه 10 اردیبهشتماه با حضور اصحاب رسانه در محل بنیاد فرهنگی البرز برگزار شد.
به گزارش آسیا، در ابتدای این نشست، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز با گرامیداشت دهه کرامت و روز ملی خلیج فارس گفت: «بسیار خرسندم که امروز در دفتر مرکزی بنیاد فرهنگی البرز، این نهاد پرچمدار و پیشگام وقف علمی کشور، میزبان شما عزیزان در آستانه برگزاری همایش ملی شصت و سومین سال جایزه البرز نخبگانی هستیم. در مراسم جایزه البرز 1404 به یاری خداوند متعال، شاهد رقم خوردن برگ زرین دیگری در تاریخ پرافتخار این جایزه خواهیم بود؛ جایزهای که طی شش دهه گذشته، نه تنها نمادی از تکریم نخبگان و پاسداشت تلاشهای ارزشمند دانشمندان، پژوهشگران، نوآوران و طلاب برگزیده ایران اسلامی بوده، بلکه تجلی عینی و ثمره مبارک سنت حسنه وقف در حوزه علم و دانش نیز بهشمار میرود.»
دکتر حیدر ارشدی ادامه داد: «شالوده و اساس بنیاد فرهنگی البرز بر پایه وقف نیکاندیشانه و ماندگار زندهیاد حسینعلی البرز نهاده شده است. این بزرگمرد با بصیرت عمیق و درک والای خود از اهمیت علم و دانش در پیشرفت و تعالی جامعه، تمام دارایی خویش را وقف اعتلای علمی کشور نمود. جایزه البرز، بهعنوان یکی از مهمترین و بارزترین فعالیتهای این بنیاد، ثمره و نماد این رویکرد خردمندانه و آیندهنگرانه است و ما مفتخریم که میراث گرانبهای ایشان را پاس داشته و در راستای اهداف والایشان گام برمیداریم.»
دبیرکل جایزه البرز با بیان اینکه جایزه البرز نخستین جایزه علمی بر مبنای سنت حسنه وقف است، تاکید کرد: «از سال ۱۳۴۲ تاکنون بنیاد البرز به بیش از سه هزار دانشجو وام تحصیلی اعطا کرده و به 4650 نفر نیز جایزه البرز اعطا شده است. علاوه بر این در طول سالهای اخیر با برگزاری 23 همایش ملی و استانی از 1782 دانشمند، مخترع، دانشجو و دانش آموز تقدیر به عمل آمده است. امسال در شصت و سومین سال برگزاری این رویداد ملی، که خود گواهی بر استمرار و پویایی سنت وقف علمی در کشور است، مفتخریم که بار دیگر شاهد تجلیل از برترینهای حوزههای مختلف علمی، پژوهشی و فناوری خواهیم بود. در این دوره نیز، همچون سنوات گذشته، فرآیند انتخاب برگزیدگان با دقت و وسواس فراوان و توسط هیأتهای علمی تخصصی صورت گرفته است تا اطمینان حاصل شود که تنها شایستهترین افراد، که با تلاش و نبوغ خود، نقشی مؤثر در پیشبرد مرزهای دانش و خدمت به جامعه ایفا نمودهاند، مفتخر به دریافت این جایزه ارزشمند خواهند شد.»
مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز به آمار فراخوان و ثبتنام در جایزه البرز 1404 اشاره کرد و افزود: «فراخوان این دوره در 20 آذرماه 1403 اعلام شد و در مدت یک ماه، 6134 نفر برای شرکت در این جایزه ثبتنام کردند که نسبت به سال گذشته با رشد سه برابری همراه بوده است. این آمار شامل 2269 دانشجوی غیرپزشکی، 464 دانشجوی پزشکی، 1773 طلبه و حوزوی، 519 فناور و عضو شرکتهای دانشبنیان، و 1111 دانشمند جوان (هیئت علمی زیر 40 سال) است. در بخش طلاب و حوزویان، رشد 490 نفری بیشترین افزایش را در میان گروههای مختلف به خود اختصاص داده است. همچنین، دانشمندان جوان و فناوران نیز رشد قابل توجهی داشتهاند، بهطوری که در این دوره شاهد رشد پنج برابری در بخش دانشمندان جوان و سه برابر رشد در بخش فناوران بودیم.»
او با تأکید بر رشد کیفیت در کنار کمیت در دورههای مختلف جایزه البرز گفت: «در این دوره، علاوه بر رشد سه برابری در تعداد ثبتنامیها، شاهد افزایش کیفیت بودهایم. امتیاز آخرین برگزیده در بخش دانشجویی معادل امتیاز نفر بیستم سال گذشته بوده است، که نشاندهنده ارتقای کیفیت در کنار افزایش کمیت است. طی مدت یک ماهه فراخوان، 2348 نفر شرکت کردند که از این تعداد ۵۴ درصد به بخش دانشجویی غیرپزشکی، ۱۵ درصد حوزویان، ۱۱ درصد دانشجویان پزشکی، ۱۲ درصد دانشمندان جوان، و ۸ درصد هم به دانشبنیانها، مخترعان و فناوران مربوط میشود که با شروطی همچون معدل بالا، رزومه قوی علمی و پژوهشی و نقشآفرینیهای اجتماعی مجوز ورود در جایزه را یافتند.»
وی تأکید کرد: «اگرچه بنابر اساسنامه هر سال به تناسب افزایش سن جایزه بر میزان برندگان نیز افزوده میشود و برای مثال در شصت و سومین دوره، جایزه به ۶۲ نفر تعلق میگیرد، اما تأکیدی بر تکمیل همه این ظرفیت نیست و باید افراد شرکتکننده، واجد دریافت جایزه باشند، چنانکه در بخش دانشآموزی در دوره شصت و یکم، علیرغم ظرفیت ۶۱ نفری، تنها ۴۲ نفر موفق به دریافت جایزه البرز شدند. مراسم شصت و سومین سال جایزه البرز در بخش نخبگان دوشنبه 15 اردیبهشتماه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار میشود.»/آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید