دکتر مهدی کریمی تفرشی

این‌که در آینده‌ای نه چندان دور به واردات مرغ وابسته شویم، اتفاق خوشایندی برای وضعیت اقتصادی کشور نیست و دولت باید برای پیشگیری از این بحران تدبیری جدی بیندیشد. اگر دولت قرار است به قیمت‌گذاری دستوری در این حوزه ادامه دهد، باید با در نظر گرفتن افزایش هزینه‌های تولید، بسته‌های حمایتی ویژه‌ای را جهت تأمین نقدینگی مرغداران و کمک به تامین نهاده‌ها در نظر بگیرد.

از طرف دیگر، ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا از عوامل مهم کنترل بازار است که دولت باید بر آن نظارت داشته باشد. دولت و نهادهای نظارتی باید بر توزیع و عرضه مرغ از مبدا کشتارگاه تا مقصد خرده‌فروشی‌ها نظارت جدی داشته باشند و از سوءاستفاده‌های احتمالی و احتکار جلوگیری کنند.

لازم به ذکر است بازار مرغ دیگر کشش افزایش قیمت را ندارد و قدرت خرید مردم نیز به حداقل رسیده است. اگر دولت نتواند بسته‌های حمایتی ویژه‌ای برای خرید محصولات پروتئینی در اختیار مردم قرار دهد، جای مرغ هم از این پس بر سر سفره‌های مردم خالی خواهد ماند. 

در کنار همه این موارد سازمان تعزیرات حکومتی باید نظارت دقیقی بر بازار داشته باشد و مانع احتکارهای احتمالی توسط افراد سودجو در شرایط کنونی شود.