آسیانیوز- در حالی که بایدن در آخرین روزهای حضورش در کاخ سفید، اجازه استفاده از تسلیحات دوربرد را برای هدف گرفتن عمق خاک روسیه، به زلنسکی داد، اما بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران بر این عقیده‌اند این تغییر سیاست بایدن تأثیری در بلندمدت و در سرنوشت جنگ اوکراین نخواهد داشت، آن هم در شرایطی که دونالد ترامپ، زلنسکی را یک تاجر بزرگ می‌خواند و عنوان کرده است 24 ساعته این جنگ را به پایان خواهد رساند. این مسئله، نگرانی اروپا را از قدرت گرفتن پوتین در پی داشته است. البته همه رهبران اروپا در خصوص اعطای مجوز برای حمله به خاک روسیه هم‌نظر نیستند.

روز یکشنبه جو بایدن، اجازه استفاده از موشک‌های بالستیک تاکتیکی اتکمز را برای حملات در داخل خاک روسیه صادر کرد. این تصمیم بایدن، آن‌هم در شرایطی که تنها دو ماه تا ترک مقامش از کاخ سفید باقی نمانده است، نشان‌دهنده یک «تغییر قابل توجه در سیاست ایالات متحده» است. در همین راستا، کاسپار فِلدکامپ، وزیر امور خارجه هلند، هنگام ورود به نشست وزرای خارجه و دفاع اتحادیه اروپا در بروکسل از این‌که خبر تصمیم ایالات متحده برای مجوز استفاده از موشک‌های اتکمز برای حملات در داخل روسیه به مطبوعات درز کرده، ابراز ناامیدی کرد.

آندژی دودا، رئیس‌جمهور لهستان عنوان کرد که تصمیم ایالات متحده «بسیار ضروری بود و روسیه باید ببیند که اوکراین از حمایت قوی برخوردار است و موضع غرب تسلیم‌ناپذیر و مصمم است.» او همچنین از آلمان به خاطر همسو نکردن سیاست خود با ایالات متحده انتقاد کرد و از تماس تلفنی جمعه گذشته اولاف شولتس، صدراعظم آلمان با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه ابراز نارضایتی کرد.

به تعبیر آقای دودا، «همان‌طور که مطبوعات آلمانی هم نوشته‌اند، برلین ممکن است به دنبال فرصت‌هایی برای دستیابی به توافق با روسیه به منظور بازگشت به قراردادهای انرژی و امکان خرید مجدد منابع انرژی از روسیه باشد.»

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان با تاکید بر این‌که این تصمیم ایالات متحده در مورد کمک نظامی به اوکراین، تغییری در استراتژی کلی غرب ایجاد نمی‌کند، اظهار داشت که تصمیم واشنگتن در عین حال و به نوبه خود قابل توجه است. بربوک در سخنرانی خود در بروکسل قبل از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا، خاطرنشان کرد: «اقدام ایالات متحده در این زمان بسیار مهم است و این اقدام منعکس‌کننده تشدید حمایت‌های موجود توسط سایر متحدان است و یک تجدیدنظر در سیاست‌ها نیست.»

به‌رغم دیگر رهبران اروپا، وزیر امور خارجه مجارستان هشدار داد که موافقت ایالات متحده برای حمله اوکراین به روسیه با استفاده از تسلیحات آمریکایی، خطر «تشدید درگیری در سطح جهانی» را به دنبال دارد. دیپلمات ارشد نخست‌وزیر ویکتور اوربان گفت: «پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا واقعیت جدیدی را ایجاد کرده است که در آن مردم خواهان صلح هستند.»

وی با اشاره به مدت زمان اندکی از دولت آقای بایدن در کاخ سفید مانده اس، عنوان کرد: «سیاستمداران جنگ‌طلبِ برکنارشده از قدرت در آمریکا، از توجه به اراده مردم خودداری می‌کنند. این نه تنها غیردموکراتیک، بلکه بسیار خطرناک است.»