آسیانیوز- به همت مؤسسه فرهنگی بزرگمهر حکیم، در آستانه روز کتاب و کتابخوانی، نشست بررسی وضعیت کتاب و مطالعه و راه‌های گسترش فرهنگ کتابخوانی در کشور برگزار شد. دکتر محمد رسولی، نویسنده و شاهنامه‌شناس مدیریت این برنامه را بر عهده داشت. در ابتدای این جلسه، استاد هوشنگ بیرانوند، نویسنده و روزنامه‌نگار پیشکسوت، از باشندگان این نشست، در بخشی از سخنان خود، از آمادگی روزنامه «صدای ملت»، جهت انعکاس اخبار فرهنگی و حتی نشر آثار نویسندگان جوان و نوجوان گفت.

مهندس خسرو رفیعی، رییس انجمن روابط عمومی‌های کشور، از دیگر باشندگان این نشست بود که با ذکر خاطرات نوجوانی خود از کتاب و کتابخوانی، جوانان و نوجوانان حاضر در جلسه را تشویق و ترغیب به کتابخوانی نمود. در بخشی از این رویداد نوجوانان شاهنامه‌خوان که در کلاس‌های شاهنامه‌پژوهی مؤسسه فرهنگی بزرگمهر حکیم شرکت می‌کنند، به خوانش کتاب و ارایه توضیحاتی راجع به شاهنامه و بیان نظرات خود در باب کتابخوانی پرداختند. در ادامه این نشست، دکتر محمد رسولی، راجع به فعالیت‌های فرهنگی مؤسسه بزرگمهر حکیم و اهمیت کتابخوانی به‌ویژه شاهنامه که شناسنامه ملی ایرانیان است، توضیحاتی ارایه داد.

به گزارش مؤسسه فرهنگی و مطالعاتی بزرگمهر حکیم، دکتر محمد رسولی با اشاره به وضعیت کتابخوانی در دنیای امروز گفت: «به طور کلی به دلیل تغییرات جهان در دهه‌های اخیر باید به مسایل با رویکردی جدید نگاه کنیم. برای مثال نمی‌توانیم به صرف این‌که افراد کم مطالعه دارند، تصور کنیم کتابخوانی نسبت به پیشینیان کم شده است، بلکه باید این موضوع را در نظر بگیریم که در دوران ما تعداد افراد تحصیل‌کرده نسبت به نسل‌های پیشین بیشتر است.» 

این حقوقدان بیان کرد: «در امر کتابخوانی با مقایسه نسل‌های پیشین و تعداد افرادی که سواد داشتند و قادر به کتابخوانی بودند و کتاب نمی‌خواندند، نسبت به جمعیت امروز که همه خواندن و نوشتن می‌دانند، باید انتظار بیشتری داشته باشیم. امروزه در جامعه مهرورزی به کتاب بیشتر شده است، چرا که کتاب خواندن یک ارزش و نیازی مبرم است.»

این نویسنده و شاهنامه‌پژوه در پایان عنوان کرد: «عوامل مختلفی باعث عدم مطالعه کتاب می‌شود و افراد به جای خواندن کتاب به صورت کاغذی، نیازهای خود را از طریق مطالعه در فضای مجازی مرتفع می‌کنند. انتظار می‌رود وضعیت کتابخوانی در کشور بهتر شود. اگر تلاش برای ترغیب و تشویق افراد صورت بگیرد، ترویج امر کتابخوانی بیشتر خواهد شد.»

رسولی گفت: «تا وضعیت مطلوب کتابخوانی فاصله نسبتا زیادی داریم. وضعیت کتابخوانی، اکنون مطلوب نیست و باید چشم‌انداز دوری را ببینیم تا به شرایط مطلوب برسیم‌. چون نسل جدید به این امر رسیدند که در انجام کارهایشان به کتاب نیاز دارند، تصور می‌شود امید به رسیدن به وضعیت مطلوب وجود دارد.»

وی درباره تاثیر کتابخوانی در زندگی افراد اظهار کرد: «بیش از حد انتظار، کتاب می‌تواند در رشد، تکوین و نحوه شکل‌گیری شخصیت کودک و نوجوان نقش مؤثری داشته باشد. بی‌تردید خیلی از نوجوانان از این‌که فرصت برای کتابخوانی داشتند و از آن استفاده نکردند در آینده متاسف می‌شوند. کتابخوانی در زندگی افراد برای موفقیت‌شان نقش موثر و سازنده‌ای دارد.»

دکتر رسولی تصریح کرد: «خانواده‌ها نقش مهمی در کتابخوانی دارند. البته امروزه این امر کمرنگ شده است، اما فرزند با دیدن کتابخوانی مادر و پدر به سمت کتابخوانی می‌رود. ایرانیان همواره با کتاب سروکار داشته‌اند و به کتابخوانی ارج نهاده‌اند. حمایت از نویسندگان و افراد اهل کتاب در ترویج کتابخوانی مؤثر است. محیط‌های کتابخوانی نیز بسیار در امر ترویج کتابخوانی مفید هستند که باعث افزایش آگاهی می‌شوند.»

شایان ذکر است این رویداد فرهنگی، علاوه بر روزنامه‌های آسیا و صدای ملت و آسیا نیوز، توسط شبکه دوم و پنجم صدا و سیمای جمهوری اسلامی پوشش خبری داده شد.