روزنامه آسیا-سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، تأکید کرد که جمهوری اسلامی همه راه‌های مذاکره را نبسته و آماده گفت‌وگوهای غیرمستقیم است.

به گزارش ایسنا، خرازی در واکنش به سیاست‌های اخیر آمریکا گفت: «آنچه امروز از سوی دولت آمریکا مشاهده می‌شود، یک جنگ روانی گسترده است. واشنگتن با ارسال پیام‌های متناقض، سعی دارد سیاست "یا جنگ یا مذاکره" را القا کند.

وی با اشاره به سخنان اخیر دونالد ترامپ و برخی مقامات آمریکایی، افزود: «ادعای تمایل آمریکا به مذاکره در حالی مطرح می‌شود که همزمان تحریم‌های اقتصادی علیه ایران تشدید شده، تهدیدات نظامی ادامه دارد و سیاست فشار حداکثری هنوز از سوی کاخ سفید دنبال می‌شود.

وی افزود: به طوری که عده‌ای در داخل کشور فکر می‌کنند دریچه‌ای برای حل مشکلات تاریخی بین ایران و آمریکا فراهم شده و آقای ترامپ صادقانه خواستار بهبود روابط با ایران است، ولی البته، مخالفینی نیز در ساختار حکومتی آمریکا دارد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با طرح این پرسش که اما راهبرد واقعی آمریکا چیست؟ گفت: راهبرد آمریکا دعوت به مذاکره‌، در سایه تشدید تحریم‌های اقتصادی و تهدیدات نظامی است، با این هدف که ایران تحت فشار به مذاکره‌ای تن دهد که نه اصول حاکم بر آن روشن است و نه براساس تجارب گذشته، می‌تواند به وعده‌ها و امضاهای طرف مقابل خود اعتماد کند. نتیجه این راهبرد چیزی جز تحمیل خواست یک طرف به طرف مقابل در فضای تحکم و تهدید نیست.

خرازی گفت: اگر آقای ترامپ ایران و روحیه ایرانی را می‌شناخت، از گذشته درس گرفته بود و صادقانه یا حتی کاسبکارانه برای منافع اقتصادی کشورش، خواستار حل مشکلات تاریخی ایران و آمریکا می‌بود نوع دیگری عمل می‌کرد:

۱.شناخت روحیه ایرانیان: ملت ایران با سابقه تمدنی هزاران ساله، هرگز تحقیر را نمی‌پذیرند و در برابر تهدید و فشار خارجی ایستادگی می‌کنند. همان طور که در برابر نظام تا دندان مسلح بعث عراق و مورد حمایت همه قدرت‌ها، از جمله آمریکا، ایستادند و سرزمین خود را آزاد ساختند.

۲. می‌دانست که روحیه جوانمردی و عیاری ایرانیان به آنها اجازه نمی‌دهد تحکم و زورگویی دیگران را برتابند، ولی وقتی در طرف مقابل فروتنی و صداقت ببینند، متناسب با آن رفتار می‌کنند.

۳. می‌پذیرفت که ایران اسلامی نه تنها توانسته است جنگ، فشار سیاسی و تحریم‌های اقتصادی را پشت سر بگذارد، بلکه به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، پایه‌های امنیت و استقلال خود را مستحکم سازد و لذا به این نتیجه می‌رسید که با چنین کشوری نباید زورآزمایی کند.

۴. به جای تکرار اشتباه‌های قبلی، صادقانه اصول حاکم بر یک مذاکره واقعی، یعنی اصل برابری، احترام متقابل و احتراز از تهدید و فشار را می‌پذیرفت و بدین ترتیب، اعتماد ایرانیان را جلب می‌کرد که خواستار مذاکره‌ای عادلانه و نه تحکم و زورمداری است.

آمادگی ایران برای مذاکره غیرمستقیم

وی تأکید کرد که تهران تحت هیچ شرایطی حاضر نیست به مذاکره‌ای تن دهد که نتیجه آن از پیش مشخص شده است
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در ادامه تصریح کرد: با وجود همه این مسائل، جمهوری اسلامی ایران همه راه‌ها را نبسته است. بلکه آماده مذاکره غیرمستقیم جهت ارزیابی طرف مقابل، اعلام شرایط خود و اتخاذ تصمیم مقتضی است./آسیانیوز