همایون فدایی ـ در نهمین دوره نمایشگاه بینالمللی تجهیزات و فناوریهای نوین بهداشت، ایمنی، محیط کار، آتشنشانی، مدیریت بحران، امداد و نجات تهران 1403 HSE Expo)) با بهزاد یاری، مدیرعامل شرکت «ایمن سپهر» به گفتوگو نشستیم که در ادامه میخوانید:
* نمایشگاه امسال را چگونه ارزیابی میکنید؟ نقاط قوت و ضعفش را بفرمایید.
نمایشگاه امسال بسیار تخصصی برگزار شد و همه شرکتها آمده بودند که این به ما قوت قلب میدهد که شرکتها اینقدر مسأله ایمنی را جدی میگیرند و این همان چیزی است که ما میخواهیم. چون در نهایت به نفع آن کارگری است که کار میکند. امیدوارم همه این مسأله را جدی بگیرند تا هیچکس موقع کار آسیب نبیند.
* برای بهتر شدن نمایشگاه در سال آینده چه پیشنهادی دارید؟
آنچنان نقاط ضعف مشخصی وجود نداشت، اما کاش تبلیغات گستردهای شود که عموم مردم در جریان باشند. احساس میکنم که خیلی جا دارد تبلیغات بیشتر شود، تا مشارکت هم بیشتر شود. این نقطه ضعفی بود که میتوان برطرف کرد. همچنین دوست داشتیم ساعت بازدید نمایشگاه هم بیشتر باشد.
* شما در حال حاضر چه فعالیتی انجام میدهید؟
ما 6 مدل ماسک تولید میکنیم در زمینه انواع ماسکهای سوپاپدار، ماسکهای بهداشتی و صنعتی و خدا را شاکرم که به درجهای از خودکفایی در کشورمان رسیدیم که اکثر مواد اولیه و متریالها در کشور خودمان تولید میشود. محصولی که ما سعی کردیم تولید کنیم و بهدست مشتری برسانیم تماما ایرانیزه است. تمام مواد اولیهای که در محصولات ما استفاده شده، همه ایرانی هستند. زمانی تا قبل از کرونا، خیلی برای ما محدودیت وجود داشت. حتی دستگاههای ابتدایی تولید ماسک نداشتیم و مثلا یک دستگاه به نام اولتراسونیک (Ultrasonic) که برای جوش و اتصالات ماسک خیلی مهم است در کشور ما نبود. ما با رایزنیهای خیلی سخت، توانستیم یک دستگاه پیدا کنیم که بتوانیم ماسک تولید کنیم. اما الان خدا را شکر، حداقل شاید 20 شرکت تولیدکننده ایرانی این دستگاه را دارند، چه برسد به تولیدکننده ماسک که خیلی زیاد شده است. از بابت کنترل کیفیت هم بهنظر من تا زمانی که نظارت وجود نداشته باشد، این کیفیت اتفاق نمیافتد. تا زمانی که صاحب برند و محصول برای کیفیت کنترل محصول خودش وقت نگذارد و نظارت نداشته باشد، خیلی سخت این محصول به کیفیت مناسب میرسد. همین عقیدهای که داریم باعث شده است که خودم هر روز صبح به کارخانه سر بزنم و همه موارد را بررسی کنم تا نقاط ضعف برطرف شود. به همین خاطر، توانستیم محصولی تولید کنیم که نظر تمام مسئولین اچاسای HSE)) را جلب کرده و این برای ما خیلی مهم بود. متریالی که در تولید ماسکها استفاده میکنیم، تماما ضد حساسیت هستند و با پوششی که روی صورت میدهد، نمیگذارد هیچ هوایی از اطراف ماسک به داخل برود. این نقطه قوت محصول از آنجایی شروع شد که ما تصور کردیم خودمان قرار است این ماسک را استفاده کنیم. یعنی بر روی صورت خودمان تست کردیم و بعد، تولید انبوه را آغاز کردیم.
* از رزومه و سوابق کاریتان بگویید؟
پدر من تولیدکننده دستکش و صنعتکار بود. من هم به همراه برادرم ابراهیم یاری، طبق علاقهای که داشتیم، درگیر کار شدیم. من خیلی به تولید علاقه داشتم، یعنی از همان دوران نوجوانی، اگر به من میگفتند که چه هدفی برای آینده داری، همیشه میگفتم دوست دارم کارآفرین نمونه کشور باشم. کار را از سال 91 و با تولید دستکش شروع کردم و در این مسیر به خاطر اینکه اکثر متریال تولید دستکش وارداتی بود، خیلی به چالش برخوردیم، ولی با تمام این مشکلات، تمام متریال را تهیه کردیم. زمینه فعالیت ما رفتهرفته، بهسمت ایمنی و بهداشت رفت و کرونا که شیوع پیدا کرد، ما ناگزیر شدیم کاری در این زمینه انجام دهیم. دوران خیلی سختی بود.
قبلتر در سال 92 بنده متوجه شدم که تومور مغزی دارم و در عرض یکی دو روز جراحی شدم. این اتفاق در مسیر زندگیام خیلی تأثیر گذاشت و چون دوران نقاهت زیادی داشتم، شغل قبلیام را کنار گذاشتم، اما خودم را نباختم. بعد از 6 ماه دوباره شروع کردم به قعالیت تولیدی و از این بابت خدا را شاکرم. در دوران کرونا من 115 نفر نیرو داشتم که این برای من که یک کارآفرین نوپا بودم، خیلی شیرین و امیدبخش بود. در دوران کرونا تجربههای بسیار زیادی کسب کردیم و پس از آن، تمرکز ما رفت به سمت ماسکهای صنعتی. نقاط قوت و ضعف رقبا را بررسی کردیم و ماسکی طراحی کردیم که قابل پسند عموم مصرفکنندگان باشد.
* چه برنامهای برای آینده دارید؟
تمام هدفی که ما در مجموعه ایمن سپهر داریم، این است که یک گام مثبت در جهت ایمنی، بهداشت و امداد و نجات کشور برداریم و مشتریان از محصولات ما احساس رضایت داشته باشند. ما این انرژی مثبت را در آینده میخواهیم خیلی بیشتر دریافت کنیم. اگر از من بپرسند در آینده برای خودت چه هدفی در نظر میگیری، میگویم دوست دارم در آینده کارآفرینی باشم که همه مردم از محصولاتش راضی باشند. این تمام انگیزه و هدف من است.
* اگر سخنی با مسئولین دارید، بفرمایید؟
خیلی تشکر میکنم از مسئولین که در روز اول نمایشگاه، وقت گذاشتند و آمدند. اینگونه رسانهها هم متوجه میشوند که نمایشگاه ایمنی چقدر مهم است که درجات بالای مسئولین برای بازدید از آن میآیند. این، جایگاه و اهمیت حوزه ایمنی را نشان میدهد و امیدواریم این پیگیریها خیلی بیشتر شود. همچنین امیدواریم روند دریافت مجوزات برای تولیدکنندگان که واقعاً کارشان خوب و شفاف است، کمی تسریع پیدا کند. تولیدکننده از این حمایتها خیلی دلگرمی میگیرد.
* الان برای صدور مجوز، سامانهای طراحی شده است؟
بله الان شرایط خیلی بهتر شده است. همین الان ما از انرژی اتمی و از علوم تحقیقات تائیدیه گرفتیم و خیلی سریع و راحت بود.
* اگر مایلید از شخص یا ارگانی قدردانی کنید، بفرمایید؟
اول از خدای خودم تشکر میکنم و ممنونم که چنین سعادتی را نصیب من کرد که بتوانم مجموعهای را راهاندازی کنم که چند نفر در آنجا مشغول به کار باشند و درآمدی را سر سفره خانوادهشان ببرند. من هم حالم خوب میشود وقتی بتوانم مفید باشم. این حس خوب، یک موفقیت برای من است. در ابتدای از برادرم سپاسگزارم که همواره در کنار من بوده و مرا یاری کرده است. از کارکنان عزیز مجموعه هم که خیلی دلسوزانه کار میکنند تا بهترین محصول به مشتری عرضه شود، سپاسگذارم. از آقای نجفی، مسئول ستاد برگزاری نمایشگاه که پیگیرانه تلاش میکنند تشکر میکنم که ایشان واقعاً دوست دارند نفراتی که در نمایشگاه شرکت میکنند، نتیجه مثبت بگیرند.
از جناب آقای مصطفیزاده رئیس اتحادیه انجمن صنعت ایمنی تهران که حضورا به غرفه ما تشریف آوردند و در مراحل اخذ مجوز به ما خیلی کمک کردند، تشکر میکنم. از پدر و مادرم، از خانوادهام و همسر عزیزم که تمام این مدت با تمام سختیها و غیبتهای ما، یار و پشتیبان ما بودند، تشکر میکنم. امیدوارم بتوانیم لایق این همه خوبیهایی که اطرافیان نسبت به ما دارند، باشیم. در نهایت از روزنامه «آسیا» تشکر میکنم که به ما یاری میرساند تا کیفیت کار و محصولاتمان در معرض دید مخاطبان و مسئولین قرار گیرد و به بازتاب مشکلات و مسائل تولیدکنندگان میپردازد.
عکس: خدیجه جعفری
دیدگاه خود را بنویسید