روزنامه آسیا-نقره در سال ۲۰۲۵ با ثبت رشد خیرهکننده ۱۶۱ درصدی، عنوان درخشانترین دارایی بازار کالا را به خود اختصاص داد؛ فلزی که نهتنها از مرز تاریخی ۸۰ دلار در هر اونس عبور کرد، بلکه عملکردی بهمراتب بهتر از طلا به ثبت رساند.
به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی که نقره چنین رشد چشمگیری را تجربه کرد، قیمت طلا در همین بازه زمانی تنها ۶۶ درصد افزایش یافت و از نظر بازدهی، در جایگاهی پایینتر از نقره قرار گرفت.
در دیگر بخشهای بازار، فلزات صنعتی از جمله مس نیز رشد قابلتوجهی را تجربه کردند و قیمت مس به بالاترین سطوح تاریخی رسید. در مقابل، کالاهایی مانند کاکائو، شکر و نفت خام بیشترین کاهش ارزش را در سال ۲۰۲۵ به ثبت رساندند.
به گفته تحلیلگران، با نگاهی به آینده، فلزات گرانبها در سال ۲۰۲۶ پتانسیل رشد بیشتری دارند، زیرا انتظار میرود نرخ بهره کاهش یابد. محصولات کشاورزی و انرژی اما چشمانداز روشنی ندارند زیرا افزایش عرضه و تقاضای کم، امکان رشد قیمتها را محدود میکند.
معرفی نقره بهعنوان «ماده معدنی حیاتی» در ایالات متحده، همراه با محدودیتهای عرضه و کاهش موجودیها، نقش مهمی در تقویت قیمت این فلز داشته است. این در حالی است که بازار طلا بیشتر از طریق خریدهای مستمر بانکهای مرکزی حمایت شده است. همچنین پلاتین و پالادیوم نیز در مسیر ثبت افزایش قابلتوجه سالانه قرار گرفتهاند./آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید