به گزارش روزنامه آسیا- امکان بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، این نوید را به فعالان اقتصادی داده است تا این مهمترین سدّ تبادلات مالی از پیش پای آنان برداشته شود و امکان تعامل اقتصادی با سایر کشور ممکن گردد. در همین راستا، رئیس اتاق تهران معتقد است: «روابط تجاری ایران و مراودات بانکی ـ مالی کشور نیازمند پیوستن به FATF است و برای بهبود امور اقتصادی با خیلی از شرکای تجاری خود، نیاز داریم که به FATF بپیوندیم.»
FATF؛ بهانهای در دست کشورها
به گزارش آسیا، محمود نجفیعرب در گفتوگو با «اتاق ایران آنلاین» تصریح کرده است: «امیدواریم مسئله ایران با FATF حل شود تا بخشی از بهانههایی که کشورهای مختلف و شرکای اقتصادی ما مثل چین در تجارت با ایران میگیرند، برطرف شود. روابط تجاری ایران و مراودات بانکی ـ مالی کشور به پیوستن ایران به FATF مرتبط است.»
رئیس اتاق تهران افزود: «البته من معتقد به این نیستم که با پیوستن ایران به FATF تمام مشکلات اقتصادی کشور، مشکلات سرمایهگذاری، ناترازیها و تراز تجاری کشور حل خواهد شد، اما معتقد به این هستم که همه امورات بانکی و روابط اقتصادی ایران با دنیا تسهیل خواهد شد. خیلی از بنگاههای بزرگ اقتصادی و بانکهای معتبر دنیا، به دلیل تحریمهای آمریکا علیه ایران، نمیتوانند یا نمیخواهند با ایران کار کنند.»
نجفیعرب ادامه داد: «آنها در هراس هستند که درنتیجه تعامل با ایران، تحریم شوند اما همچنان پیوستن به FATF میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات اقتصادی باشد. البته مکمل این اقدام، رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران است. رفع تحریمهای اقتصادی میتواند بسیاری از مشکلات نظام اقتصادی کشور را برطرف کند؛ اما پیوستن به FATF هم تأثیر خوبی در روابط تجاری ایران خواهد داشت.»
کالبدشکافیFATF با نگاه منافع ملی
ارجاع دوباره موضوع پیوستن به FATF به مجمع تشخیص مصلحت موضوع مهمی بود که اواسط دیماه از طریق دولت مطرح شد. در همینباره، یک عضو هیأت رئیسه مجلس دهم تأکید کرد: «بهترین مجمعی که میتواند FATF را کالبدشکافی کارشناسی کند و با نگاه منافع ملی این موضوع را حل کند، مجمع تشخیص مصلحت نظام است.»
محمدعلی وکیلی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به طرح مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، بیان کرد: «یکی از اشکالاتی که ما در داخل کشور با آن مواجه هستیم این بوده که ما روایت مسائل با محوریت منافع ملی نداریم. ما به روایت واحد از مسائل هنوز دست پیدا نکردهایم؛ مثلا یکی از اختلافهای دیرباز این بود که آیا برجام در مسیر تأمینکننده منافع ملی کشور هست یا خیر؟ گروهی معتقد بودند که نیست. این افراد مخالفان برجام در داخل بودند. گروهی هم معتقد بودند که هست. این افراد موافقین برجام در داخل بودند. در زمینه FATF نیز اینگونه است.»
وی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجمع نخبگان فراتر از رنگهای سیاسی است. مجمع تشخیص مصلحت، مجمع نخبگانی است که منفعت کشور را بر فراز جریانات سیاسی ارزیابی میکند. بهترین مجمعی که میتواند FATF را کالبدشکافی کارشناسی کند و با نگاه منافع ملی این موضوع را ارزیابی کند، همین مجمع تشخیص مصلحت نظام است.»
دیدگاه خود را بنویسید