روزنامه آسیا-همایون فدایی ـ در حاشیه سیودومین نمایشگاه بینالمللی تخصصی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشینآلات و صنایع وابسته تهران ۱۴۰۴ (ایران آگروفود) فرصتی دست داد تا با مهندس محمدرضا فارسی، مدیرعامل گروه صنایع غذایی «فارسی» گفتوگویی ترتیب دهیم که در ادامه از نظرتان میگذرد.
نمایشگاه امسال را چگونه ارزیابی میکنید و نقاط قوت و ضعفش را بفرمایید؟
درباره نقاط قوت و ضعف نمایشگاه، باید تا روز آخر منتظر شد تا بتوانم نظر درستی ارائه بدهم. ولی نمایشگاه خوبی است و امیدوارم تمام کسانی که شرکت کردند، به اهداف لازم و موردنظرشان در این نمایشگاه دست پیدا کنند.
چه پیشنهادی برای بهتر شدن چنین رویدادهایی دارید؟
برای بهتر شدن این نمایشگاهها، بهنظرم اگر مجموع شرایط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی در ایران آرامتر و باثباتتر شود که کشورهای دیگر بتوانند راحت با ما مبادله و داد و ستد کنند، تولیدکنندگان ایرانی هم میتوانند در امر تولید و صادرات موفقتر باشند.
در حال حاضر چه فعالیتی انجام میدهید؟
ما در کارخانه «فارسی» انواع غذاهای آماده و نیمهآماده را به صورت کنسروی، یخچالی و فریزری با متریال مرغوب و سلامت عرضه میکنیم. همچنین ما بزرگترین کترینگ خصوصی در تهران هستیم که در حال حاضر توان تولید بیش از 50 هزار پرس غذا را در هر شیفت داریم.
محل کارخانه کجاست و چه تعداد پرسنل دارید؟
کارخانه ما در زمینی به مساحت 20 هزار متر مربع و با زیربنای حدود 14 هزار متر در شهرک خوارزمی شریفآباد واقع شده است و در حال حاضر در کل مجموعه «فارسی» نزدیک به 1500 پرسنل داریم.
لطفا راجع به استانداردها، کیفیتها و نظارت بر تولید و تست محصولات بفرمائید؟
برای مجموعه «فارسی» سلامت و کیفیت محصول از همهچیز بالاتر است. از بدو ورودِ مواد پروتئینی، دکتر دامپزشک بر تمامی ورودیها نظارت دارد و فرآیند کنترل کامل مسائل بهداشتی توسط مسئول فنیهای سازمان غذا و دارو انجام میگیرد. کنترل کیفیت از اول چرخه تا آخر چرخه در آزمایشگاه بسیار مجهز صحهگذاری میشود و محصول نهایی پس از تکمیل این چرخه به بازار عرضه میشود. داریم و او مسائل مربوط به این حوزه را مدیریت و تأیید میکند. در حین تولید هم، کنترل کامل روی بهداشت و تولید موادغذایی داریم و پس از اینکه تمام محصولات ما در یک آزمایشگاه مجهز صحهگذاری میشود، به بازار عرضه خواهد شد.
از گذشته و روزمه کاریتان بفرمائید. چند سال سابقه کار دارید؟
این قصه خیلی طولانی است. پدر من از سال 1342 با کاروانهای سیاحتی و زیارتی به مردم ایران خدمترسانی میکرد. خودش موادغذایی را از ایران میبرد و پخش آن را در کشورهای دیگر انجام میداد. روی همین حساب خیلی تجربه خیلی خوبی در پخت غذا داشت. از سال 64 تهیه غذای «فارسی» را بنا کرد. من سال 75 به این صنعت وارد شدم و 29 سال سابقه کار دارم.
چه برنامههایی برای آینده و طرح توسعه دارید؟
در حال حاضر، کارخانه ما شامل پنج کارخانه زیرمجموعه میشود. از همان ابتدا این پنج کارخانه رو به صورت قسمتهای دو هزار متری در مجموعه بنا کردیم و انشاءالله در آینده قصد داریم هر کدام از این کارخانهها را که شلمل کارخانههای پروتئینی، سبزیجات و سالادها، غذای آماده و.. است مستقل کنیم که هرکدام در مساحتی حدود ده هزارمترمربع قرار بگیرد.
اگر سخن یا پیامی خطاب به مسئولین دارید، بفرمایید؟
نهادها باید نسبت به هم پاسخگو باشند. ما بهعنوان یه ارگان صنفی وظایف قانونی خودمان را انجام میدهیم. مالیات و هزینه تآمین اجتماعی را به موقع پرداخت میکنیم و جز تولید و خید و فروش نباید دغدغه دیگری داشته باشیم. در قبال این، از دولت که وظیفهاش خدماترسانی به مردم و به اصناف و صنعت است، توقع داریم که مشکلات آب و برق و این موارد را رفع کند و در این زمینهها به وظایفش عمل کند.
این چند ساله متأسفانه ما در کنار امر تولید و عرضه، باید نگرانی قطعی برق و آب هم داشته باشیم. این قطعیها به مردم و صنایع هیچ ربطی ندارد و وظیفه دولت است. بهنظر من این رویهای که دولت الان دارد پیش میبرد خیلی راحت به تولیدکننده ضرر میزند و او را از کار تولید بازمیدارد. انگار دارند با زبان بیزبانی عملا به ما میگویند که تولید نکنید! با اینکه همچنان به آینده و رفع مشکلات امید داریم.
اگر مایل هستید از شخص یا ارگانی قدردانی کنید، بفرمایید؟
من از پدرم تشکر میکنم برای اینکه هرچه دارم از شیوه کسب تا شیوه تربیت و همهچیز را از او آموختم و الان با اینکه نزدیک به 15، 16 سال است که پدرم را از دست دادهام، هنوز برای بوسیدن دستهایش دلتنگ میشوم. همچنین از برادران عزیزم که در هیأت مدیره در کنار هم، این مجموعه را پیش بردهایم، قدردانی میکنم. همینطور از پرسنل زحمتکش مجموعه کمال تشکر را دارم که با همه سختیهایی که در جامعه حکمفرماست و با شرایط بد اقتصادی همچنان بهکار خوب و تعهداتشان پایبند هستند. از خانواده خودم هم سپاسگزاری میکنم که با تمام مشکلاتی که این حرفه دارد، در کنار من هستند. در پایان هم از روزنامه خوب «آسیا» که فرصت این گفتوگو را فراهم کرده است، تشکر میکنم./آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید