روزنامه آسیا-بر اساس گزارش‌های رسمی، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا سوم اردیبهشت‌ماه، ۱۶ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده که تمامی این موارد در شهرستان چابهار رخ داده و به عنوان انتقال محلی طبقه‌بندی می‌شوند.

به گزارش تسنیم، نظام مراقبت بیماری در کشور از شناسایی ۱۶ مورد ابتلا به تب دنگی در سال ۱۴۰۴ خبر داد. بر اساس این گزارش، تمامی این موارد تا تاریخ سوم اردیبهشت‌ماه در شهرستان چابهار واقع در استان سیستان و بلوچستان تشخیص داده شده و به عنوان موارد انتقال محلی بیماری محسوب می‌شوند.

تب دنگی، یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشه‌های آئدس منتقل می‌شود و از سال ۲۰۱۲ به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های ویروسی منتقله از طریق بندپایان شناخته شده است. این بیماری به ویژه در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری جهان به یک معضل بهداشتی جدی تبدیل شده و سازمان جهانی بهداشت نیز بر اهمیت پیشگیری و کنترل آن تاکید دارد.

علائم اولیه تب دنگی مشابه آنفولانزا بوده و شامل تب چند روزه همراه با تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد، درد پشت چشم، بدن درد، درد عضلانی و درد مفاصل است. در موارد شدیدتر، علائم هشداردهنده‌ای مانند استفراغ پایدار، دردهای شکمی شدید، تجمع مایع در بدن و خونریزی‌های مخاطی بروز می‌کند و در صورت پیشرفت، می‌تواند منجر به خونریزی‌های شدید، نارسایی ارگان‌ها و حتی مرگ شود.

گسترش پشه‌های آئدس در پی سیلاب‌های سال گذشته در امارات متحده عربی، نگرانی‌ها از شیوع این بیماری در منطقه را افزایش داده و به دنبال آن، مواردی از انتقال محلی تب دنگی در ایران نیز مشاهده شده است.

در سال ۱۴۰۳ نیز ۱۱۲۷ مورد تب دنگی در کشور تشخیص داده شد که ۹۲۲ مورد آن انتقال محلی و مابقی موارد مربوط به مسافران خارج از کشور بوده است.

پشه‌های آئدس (آلبوپیکتوس و اجیپتی) ناقل اصلی این بیماری هستند و در نزدیکی محل زندگی انسان و در محیط‌های مرطوب تکثیر می‌شوند. ویروس دنگی پس از گزش فرد آلوده وارد بدن پشه شده و سپس از طریق گزش پشه آلوده به فرد سالم منتقل می‌شود.

وزارت بهداشت اعلام کرده است که مراقبت حشره‌شناسی در تمامی مبادی مرزی کشور در حال انجام است. در حال حاضر، پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان) و آئدس آلبوپیکتوس در استان گیلان، مازندران و اردبیل و آذربایجان شرقی گزارش شده است.

برای پیشگیری از تب دنگی، کنترل جمعیت پشه‌ها از طریق از بین بردن مکان‌های تکثیر آن‌ها (جلوگیری از تجمع آب راکد)، استفاده از پوشش محافظ (لباس‌های بلند و روشن)، استفاده از حشره‌کش‌ها و توری توصیه می‌شود./آسیانیوز