روزنامه آسیا-رئیس‌جمهور آمریکا با اذعان به دشواری پایان جنگ اوکراین اعلام کرد که مسکو و کی‌یف هنوز برای دستیابی به توافق صلح آماده نیستند، اما تأکید کرد «اتفاقی خواهد افتاد» و او همچنان متعهد به پیگیری راه‌حل دیپلماتیک است.

به گزارش ایسنا، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در گفت‌وگو با شبکه سی‌بی‌اس نیوز تأکید کرد: «روسیه و اوکراین هنوز آماده توافق نیستند، اما اتفاقی قرار است بیفتد. ما قرار است آن را انجام دهیم.»

او با اشاره به گفت‌وگوهای خود با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، موضع خود را «واقع‌بینانه و خوش‌بینانه» توصیف کرد و گفت که از نزدیک روند مدیریت مذاکرات را زیر نظر دارد.

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که روسیه همچنان حملات موشکی و پهپادی علیه اوکراین را ادامه می‌دهد.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در گفت‌وگویی دیگر با خبرنگاران اعلام کرد: «رابطه من با پوتین، چین و کره‌شمالی بسیار خوب است.» او به حضور رهبران روسیه، چین و کره‌شمالی در یک رژه نظامی در پکن اشاره کرد و گفت که این روابط را از نزدیک دنبال می‌کند.

دونالد ترامپ گفت: «من دلیل انجام این کار را درک می‌کنم و آنها امیدوار بودند که من آنها را تماشا کنم، و من هم تماشا می‌کردم. رابطه من با همه آنها بسیار خوب است. قرار است طی یک یا دو هفته آینده بفهمیم که چقدر خوب است.»

وی همچنین به سی‌بی‌اس نیوز گفت که رویکرد او در بسیاری از مذاکرات دیپلماتیک، چه با روسیه و اوکراین و چه با سایر کشورهای متخاصم، این است که رهبران کلیدی را در یک اتاق گرد هم آورد و از آنها خواست تا در زمان واقعی، اغلب با راهنمایی او در مورد سازش، به توافق برسند و قبل از وقوع این اتفاق، هیچ احتمالی را از قلم نیندازند.

ترامپ: صبر در دیپلماسی ضروری است

به گفته او، این رویکرد حتی زمانی که به دنبال یک راه‌حل سریع باشید، به صبر  نیاز دارد اما او معتقد است که این رویکرد در سایر توافق‌های صلح امسال نتیجه داده است.

وقتی از دونالد ترامپ پرسیده شد که «آیا گاهی اوقات باید منتظر بماند تا همه چیز تمام شود؟» او پاسخ داد: «خب، باید این کار را انجام دهید.»

او در ادامه مدعی شد: «خوشبختانه ما روزهای بسیار خوبی داشته‌ایم و وقتی آنها را در یک اتاق جمع می‌کنم، یا حداقل آنها را وادار به صحبت با هم می‌کنم، به نظر می‌رسد که اوضاع روبراه می‌شود. ما میلیون‌ها نفر را نجات داده‌ایم.»

چندین نفر از متحدان ترامپ به سی‌بی‌اس نیوز گفته‌اند که ترامپ معتقد است که کار انجام شده توسط او و دولتش در پیشبرد این مذاکرات «بسیار مهم» بوده است.

ادعای تازه ترامپ: جنگ‌ها را خاموش می‌کنم، به دنبال نوبل نیستم

رئیس‌جمهور ایالات متحده علاوه‌براین به سی‌بی‌اس نیوز گفت: «بسیاری از اوقات، آنها مدت زیادی با یکدیگر می‌جنگند. آنها آنقدر با هم می‌جنگند که حتی به صلح فکر نمی‌کنند. این فقط به یک روش زندگی تبدیل می‌شود. و وقتی آنها را دور هم جمع می‌کنم، مردم را در اتاق جمع می‌کنم، می‌توانم آنها را متقاعد کنم که بیایید صلح کنیم. دیگر کافی است. شما به اندازه کافی انسان از دست داده‌اید.»

او همچنین درباره جایزه صلح نوبل که او بارها نشان داده که مایل به دست آوردن آن است، مدعی شد که به دنبال جایزه صلح نوبل نیست.

ترامپ ادعا کرد: «من در این مورد چیزی برای گفتن ندارم. تنها کاری که می‌توانم انجام دهم این است که جنگ‌ها را خاموش کنم. من به دنبال جلب توجه نیستم. فقط می‌خواهم جان انسان‌ها را نجات دهم.»/آسیانیوز