روزنامه آسیا-سرپرست مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت از آغاز برنامه گسترده شناسایی و برخورد با مداخلهگران غیرپزشک در حوزه درمان خبر داد. این برنامه که با همکاری دادستانی کل کشور در تهران آغاز شده، تاکنون منجر به تشکیل بیش از ۱۰ پرونده قضایی علیه متخلفان شده و قرار است در سراسر کشور اجرایی شود.
به گزارش ایسنا، دکتر جلال غفارزاده اظهار داشت: «برنامه محوری نظارت و رصد وزارت بهداشت و دادستانی کل کشور برای جلوگیری از فعالیت افراد غیرپزشک در حوزه درمانی و پزشکی در حال اجراست. این طرح ابتدا در تهران به اجرا درآمده و بهتدریج در سطح کشور گسترش خواهد یافت. در همین راستا، وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کرده که سازوکارهای لازم برای شناسایی و برخورد با مداخلهگران را در دستور کار خود قرار دهند.»
وی با اشاره به رشد نگرانکننده مداخلات غیرمجاز در حوزه پزشکی، افزود: «این افراد معمولاً در حوزه زیبایی فعالیت دارند و اقداماتی مانند کاشت مو، تزریق ژل و بوتاکس و سایر خدمات درمانی را بدون داشتن صلاحیتهای لازم انجام میدهند. برخی از این اقدامات میتواند پیامدهای جبرانناپذیری برای سلامت بیماران داشته باشد.»
به گفته سرپرست مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان، از زمان اجرای این طرح تاکنون بیش از ۱۰ پرونده در تهران تشکیل شده و تعداد آنها در حال افزایش است. وی در این باره تصریح کرد: «برای یکی از متخلفان اصلی این حوزه، قرار بازداشت موقت صادر شده است. نظارتها همچنان ادامه دارد و انتظار داریم که با اجرای گسترده این طرح، تعداد بیشتری از این مداخلهگران شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شوند.»
غفارزاده در ادامه به تخلفات برخی بیمارستانها نیز اشاره کرد و گفت: «یک مورد تخلف بیمارستانی نیز شناسایی شده که به آن رسیدگی خواهد شد. هدف اصلی ما ریشهکن کردن چنین تخلفاتی از طریق افزایش نظارت و اجرای دقیق قوانین است. بیمارستانها باید کاملاً تحت کنترل باشند و در صورت بروز تخلفات مشابه، با آنها برخورد جدی صورت خواهد گرفت.»
غفارزاده درباره جرایم مداخله افراد غیرپزشک در حوزه پزشکی گفت: اقدامات مداخلهای برخی مداخلهگران بسیار شدید است و کارهای عمیقی انجام میدهند و کار این افراد بسیار خطرناک است. جرایم افراد مداخلهگر غیرمجاز در امور پزشکی ماده ۳ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی بعد از گذشت ۲۹ سال به روز رسانی شده است؛ بنابراین در صورت ورود افراد مداخله گر به امر درمان، به شدت با آنها برخورد خواهد شد. جرائم سنگین به روزشده شامل «حبس»، «ضبط اموال»، «پلمب محل» و «محکومیت کیفری» در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه جرائم افراد مداخلهگر به روزشده تصریح کرد: جرائمی که در گذشته برای مداخلهگران امور پزشکی درنظر گرفته شده بود، بازدارنده نبود اما جرائم جدید بازدارنده است. به دلیل هماهنگیهای صورت گرفته و تعیین جرائم جدید، جرایم کنونی بازدارنده است./آسیا نیوز
دیدگاه خود را بنویسید