روزنامه آسیا-در بین کشورهایی که از سیاست‌های اقتصادی ترامپ متضرر شده‌اند، دوست و دشمن، متحد و رقیب وجود دارد. در این میان برخی کشورها نظیر ژاپن به‌واسطه در هم‌تنیدگی اقتصادی با ایالات متحده فشار بیشتری را از بابت تعرفه‌های دونالد ترامپ احساس می‌کنند. 

خبرگزاری آناتولی گزارش کرده است که هفته گذشته، ترامپ با آکازاوا ریوسی، وزیر اقتصاد ژاپن، در کاخ سفید دیدار کرد. ریوسی اولین مذاکره‌کننده تجارت خارجی بود که کاخ سفید پس از اعلام مهلت ۹۰ روزه ترامپ برای همه کشورها به‌جز چین، در مذاکره توافقات تعرفه‌ای با آمریکا، میزبان او بود. انتظار می‌رود ریوسی روز چهارشنبه دوباره به آمریکا سفر کند تا با اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا دیدار کند.

از سوی دیگر، دولت ژاپن از اقدامات اقتصادی اضطراری برای مقابله با تاثیر تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، خبر داده است. این بسته حمایتی شامل پنج رکن از جمله حمایت از تامین مالی شرکت‌ها و اقداماتی برای تحریک مصرف است که به منظور کاهش نگرانی‌ها در مورد تأثیر تعرفه‌های آمریکا بر صادرات ژاپن و وارد کردن خسارات سنگین به اقتصاد ارائه شده است. این طرح پیش از دور دوم مذاکرات تجاری دوجانبه با واشنگتن مطرح شده است که انتظار می‌رود هفته جاری برگزار شود.

شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن به مقامات این کشور دستور داده است تا برای کاهش تأثیر تعرفه‌های آمریکا، بیشتر تلاش کنند. وی می‌گوید: «برای ما بسیار مهم است که به وضوح به آمریکا این واقعیت را منتقل کنیم که شرکت‌های ژاپنی از طریق سرمایه‌گذاری و ایجاد شغل، سهم قابل‌توجهی در اقتصاد آمریکا دارند.»

دولت ترامپ، تعرفه‌های ۲۴ درصدی بر واردات ژاپن، به ویژه فروش خودرو، فولاد و آلومینیوم، اعمال کرده، اما توکیو در حال حاضر در تلاش است با واشنگتن مذاکره کند، زیرا رئیس‌جمهور آمریکا به همه کشورهایی که تحت‌تأثیر تعرفه‌های متقابل وی قرار گرفته‌اند، به جز چین، مهلت ۹۰ روزه برای مذاکره داده است. توکیو بارها از واشنگتن خواسته است که ژاپن را از این تعرفه‌ها معاف کند./آسیانیوز