روزنامه آسیا-بازار رمزارز در همه‌جای دنیا، به‌عنوان ساختاری غیرمتمرکز شناخته می‌شود و از همین رو، در عین آن‌که فرصت‌های نوینی را پیش روی اقتصاد جهان گشوده، از طرف دیگر، زمینه سوءاستفاده و پولشویی را هم ایجاد کرده است. در چنین فضایی، ایجاد ساختارهایی شفاف و تدوین قوانینی راهگشا در این عرصه یک ضرورت است.

بانک مرکزی به‌عنوان مرجع نظارت و تنظیم‌گیری بازارهای مالی سعی دارد تا در بازار رمزارزها نیز ورود کرده و این حوزه را سامان دهد. در همین راستا، معاون بانک مرکزی گفت: «در حال حاضر در ۲۹ بانک کشور واحد‌های دیجیتال یا نئوبانک‌ها فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و بانک مرکزی برای اولین بار این مجوزها را صادر می‌کند و در چند ماه آینده تعدادی از این بانک‌ها مجوز‌های لازم را دریافت می‌کنند.»

به گزارش آسیا، حجت اسماعیل‌زاده معاون بانک مرکزی در همایش بزرگ فینشورتک، با بیان اینکه امسال بر اساس قانون جدید، معاونت نظارت خود را به معاونت تنظیم‌گری و نظارت تغییر نام داد و مرکز تنظیم‌گری را ایجاد کرد، اظهار داشت: «هدف این ساختار جدید، ایجاد انسجام و راه‌برد قوی‌تر در تنظیم و نظارت بر نهاد‌های تحت نظارت است. کسب‌وکارهای فناوری‌محور، در دنیا جلوتر از نهاد‌های رگولاتور حرکت می‌کنند. این موضوع نشان‌دهنده ضعف و مقاومت بخش نظارت نیست، بلکه موضوع این است که توسعه فناوری در کسب‌وکارها با سرعت پیش می‌رود که مثال آن در نظام بانکی و در قالب واحد‌های دیجیتال، بانک‌داری دیجیتال، نئوبانک‌ها است.» 

اسماعیل‌زاده گفت: «در ابتدا وقتی سازمان بورس ضوابطی برای پذیرش شرکت‌های استارتاپی در بازار سرمایه تعیین کرد، با انتقادات زیادی مواجه شد، اما امروز این ضوابط تکامل یافته‌اند. درباره رمزارز‌ها هم با چالش‌های زیادی مواجه هستیم، اما بر اساس ابلاغ ریاست‌جمهوری بانک مرکزی متولی تنظیم‌گری این حوزه شده است. این فرآیند (تنظیم‌گری رمزارزها) زمان‌بر است. در هیچ جای دنیا نهاد‌های فناوری‌محور خارج از چارچوب مقررات فعالیت نمی‌کنند و حتی بزرگ‌ترین صرافی‌های رمزارز هم موظف به رعایت قوانین مبارزه با پولشویی هستند، اما متأسفانه در برخی موارد، فناوری‌ها به‌جای کمک به نظام مالی، به ابزاری برای دور زدن قوانین تبدیل شده‌اند.»

معاون بانک مرکزی با تاکید بر اینکه نهاد‌های حکمران، از جمله بانک مرکزی، سازمان بورس و بیمه مرکزی، باید توجه ویژه‌ای به فناوری داشته باشند، گفت: «متأسفانه در برخی موارد، عقب‌ماندگی نهاد‌های رگولاتور باعث شکل‌گیری پلتفرم‌های خارج از چارچوب شده است، از این رو در سال آینده شاهد اتفاقات خاصی در حوزه فناوری در بانک مرکزی خواهیم بود.»/آسیانیوز