آسیانیوز- وضعیت هوای پایتخت همچنان ناسالم است و این در حالی است که برخی امید داشتند با اعلام خاموشی‌ها و احتمالا کاهش مازوت‌سوزی، وضعیت هوا بهبود یابد. به‌رغم این امید، شاخص آلودگی هوای تهران ارقام بالای 150 را نشان داد و برای افراد حساس مضر تشخیص داده شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که از ابتدای سال تا روز ۲۶ آبان، تهران تنها ۵ روز هوای پاک را تجربه کرد. همچنین تعداد روزهای ناسالم برای گروه‌های حساس به عدد ۷۱ رسیده است.

بی‌تردید این ارقام، نشان‌دهنده وخامت اوضاع هوای تهران است، با این‌همه برخی مدیران معتقدند وضعیت از سال گذشته بهتر است. در همین زمینه، فاطمه کریمی، سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران به مقایسه کیفیت هوای تهران در آبان‌ماه سال جاری با سال گذشته پرداخته و گفته است: «هوای تهران از ابتدای مهرماه سال جاری تا ۲۶ آبان، ۴۲ روز در شرایط قابل قبول و ۱۴ روز در شرایط ناسالم برای گروه های حساس به لحاظ آلاینده ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون قرار داشت در صورتی که کیفیت هوا در بازه زمانی مشابه سال گذشته، ۴۰ روز در شرایط قابل قبول و ۱۵ روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و یک روز ناسالم برای عموم شهروندان بود.»

البته مقایسه خوشبینانه وضعیت با سال گذشته، نمی‌تواند شهروندانی که در این هوای آلوده با مشکلات پوستی و تنفسی دست و پنجه نرم می‌کنند، خوشحال کند. وضعیت آلودگی کلانشهرها به‌ویژه شهر تهران دیگر به شرایط بحرانی رسیده است و بایستی راهکاری زیربنایی برای آن اندیشیده شود. روز گذشته وب‌سایت IQAIR با بررسی میزان آلودگی شهرهای جهان اعلام کرد، تهران از نظر میزان آلودگی هوا در رتبه چهارم قرار دارد. در گزارش این وب‌سایت آمده است: «تهران پس از لاهور، دهلی و لاکا در رتبه چهارم آلوده‌ترین شهرهای جهان قرار دارد.»