روزنامه آسیا-جدیدترین آمار بانک مرکزی از کاهش روند تورم نقطه‌به‌نقطه در شهریورماه آن هم پس از ۱۵ ماه روند افزایشی حکایت دارد که این کاهش، امیدواری‌ها برای مهار تورم در ماه‌های آینده را بیشتر کرده است. 

به گزارش آسیا، سی‌ام شهریور ماه بود که عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی به ایرنا اعلام کرد که با استفاده از ابزارهای مؤثر پولی برای کنترل رشد نقدینگی، به‌ویژه کنترل جدی میزان خلق نقدینگی توسط بانک‌ها، در ماه‌های اخیر شتاب رشد نقدینگی گرفته شده است.

وی با ارایه آخرین آمار درباره روند رشد نقدینگی گفت: «رشد نقدینگی ۵ ماهه امسال در پایان مرداد ماه نسبت به پایان سال ۱۴۰۴ در حد ۱۹ درصد بوده است، این رقم در ۵ ماهه اول سال پیش معادل ۱۸ درصد بوده است.» در جدیدترین آمار، همتی روز گذشته، با اشاره به تورم ۳.۹ درصدی شهریورماه، گفت: «پس از ۱۵ ماه، تورم نقطه‌به‌نقطه در شهریورماه سال‌جاری، هرچند اندک، کاهشی شد.»

به گفته وی، رقم تورم به میزان ۴ درصد در ماه همچنان رقم بالایی است اما به‌رغم فشارهای ناشی از جنگ، تحریم، محاصره و انتظارات تورمی ناشی از آن با اقدامات بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی، شتاب تورم که در ماه‌های ابتدایی سال بسیار بالا رفته بود، به‌میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد. بر این اساس، تلاش بانک مرکزی بر کاهش بیشتر آن متمرکز شده است.

رئیس‌کل بانک مرکزی در ادامه خاطرنشان کرد: «رقم تورم نقطه به نقطه که در یک روند افزایشی از ۱۵ ماه گذشته یعنی از دوران جنگ ۱۲ روزه، به ۸۴.۴ درصد در مردادماه رسیده بود طی شهریور ماه سال‌جاری به رقم ۸۳.۸ درصد کاهش پیدا کرد. اگرچه کاهش انجام گرفته، اندک است، ولی نفس کاهشی شدن روند تورم نقطه‌ای، بسیار مهم است.»/آسیانیوز