روزنامه آسیا-در نشست مشترک رئیس اتاق ایران، رؤسای کمیسیون‌های تخصصی ‌انرژی، سرمایه‌گذاری و تأمین مالی و استاندارد، محیط‌زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران با مشاور رئیس‌جمهوری در امور تشکل‌ها و احزاب، درباره چگونگی همکاری دولت با تشکل‌های اقتصادی بخش خصوصی گفت‌وگو شد.

به گزارش آسیا و به نقل از پایگاه خبری اتاق بازرگانی، در ابتدای این نشست مشترک، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق ایران گفت: «یکی از مهم‌ترین مسیرهای پیشرفت کشور، حوزه اقتصاد است و توسعه اقتصادی به استمرار برنامه توسعه اجتماعی، سیاسی و بین‌المللی کمک می‌کند. تشکل‌های اقتصادی، کمیسیون تخصصی، اتاق‌های مشترک و اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور، سرمایه‌های بسیار مهمی است که باید از این ظرفیت‌ها در حل مسائل اقتصادی کشور استفاده شود.»

حسن‌زاده تصریح کرد: «در خیلی از تشکل‌های صنفی و تولیدی، نخبگان اقتصادی کشور حضور دارند که باید از این ظرفیت‌ها بهره برد. شناخت این ظرفیت‌ها و توجه به آن‌ها، درنهایت می‌تواند به جلوگیری از مهاجرت نخبگان کمک کند. مهاجرت نیروی کار مسئله مهمی است که باید اتاق ایران و دولت برای حل این معضل چاره‌اندیشی کنند. باید به ظرفیت اتاق‌های بازرگانی، تشکل‌های اقتصادی توجه شود؛ در این شرایط سخت اقتصادی، بیش از 60 درصد درآمدی ارزی کشور، توسط اعضای اتاق‌های بازرگانی تولید شده است. همچنین بخش زیادی از اشتغال‌آفرینی در کشور توسط مجموعه بخش خصوصی انجام می‌شود.»

او تأکید کرد: «متأسفانه یکی از موضوع‌های فراموش‌شده در اقتصاد، مسئله خصوصی‌سازی و تقویت بخش خصوصی است. موضوع دیگر بی‌توجهی به آمایش سرزمین است و بی‌نظمی در تمام مسائل اقتصادی و برنامه‌ریزی برای آن، مشکل‌آفرین شده است.» رئیس اتاق ایران در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: «انتظار می‌رود رقابت ناسالم بخش خصوصی با دولت به‌عنوان بزرگ‌ترین مشکل، پایان یابد.»

در این نشست، نورالدین آهی، مشاور رئیس‌جمهوری در امور تشکل‌ها و احزاب هم گفت: «دولت چهاردهم و شخص رئیس‌جمهور معتقد است که باید در حل مسائل اقتصادی به نظر تشکل‌های اقتصادی و بخش خصوصی توجه شود و با این نگاه، برای اولین بار در حوزه تشکل‌های اقتصادی، مشاور انتخاب کرده است. دولت می‌خواهد صدای بخش خصوصی شنیده شود ولی البته صدای افراد و بنگاه‌های اقتصادی هم باید شنیده شود.»

مشاور رئیس‌جمهوری در امور تشکل‌ها و احزاب ادامه داد: «تشکل‌های اقتصادی و فعالان بخش خصوصی می‌توانند مسائل خود را مستقیم با رئیس‌جمهور مطرح کنند. رئیس‌جمهوری معتقد است برای حل مسائل ایران باید به سراغ تشکل‌های تخصصی آن حوزه رفت. به‌جای این‌که پایگاه عظیمی مثل اتاق ایران در حل مسائل اقتصادی به دولت کمک کند، گعده‌ها این نقش را به عهده گرفته‌اند. در دولت چهاردهم سطح دسترسی تشکل‌های اقتصادی به رئیس‌جمهور بسیار بهتر شده و می‌توانیم از این ظرفیت برای حل مشکلات اقتصادی ایران استفاده بهتری کنیم.»

گفتنی است در این نشست، فرشید شکرخدایی رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تأمین مالی اتاق ایران، آرش نجفی رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران و فرزاد مهرانی، مدیر امور تشکل‌های اتاق ایران هم به بیان نقطه‌نظرات خود پرداختند./آسیا نیوز