آسیانیوز- علیرضا لطیفی پزشک و فعال رسانه ای معتقد است: «سلامت یکی از وظایف حاکمیت است؛ پس اگر سلامت مردم مهم است، باید هزینههای آن را بدهیم. سهم سلامت از تولید ناخالص ملی به زیر ۴ درصد رسیده است، در صورتی که حداقل باید ۸ درصد باشد. نتیجه این موضوع دلسردی همکاران پزشک شده است.»
علیرضا لطیفی در گفتوگو با شفقنا، درباره مشکلات جامعه پزشکی بیان کرد: «وقتی ۱۰ الی ۱۵ سال پیش تصمیم گرفتیم حرمت جامعه پزشکی را بشکنیم و برای اینکه از یک گروه مرجع در جامعه خارج کنیم تا مجبور شود با هر تعرفهای کار کند، نتیجهاش این اتفاقات میشود. از رسانه ملی بگیرید تا متأسفانه رفتارهای نهادهای مختلف.»
وی ادامه داد: «هزاران پزشک داریم که شبانه روز در سراسر کشور شرافتمندانه و با همه وجودشان به مردم با دریافتی فوقالعاده پایین و با تعرفه غیرواقعی و دستوری خدمت میکنند، اما شاهدیم رسانهها به خصوص صدا و سیما دوربینش را سمت عده قلیلی از جامعه پزشکی میاندازد. در زمان کرونا حاکمیت و جامعه نیاز به مدافعان سلامت داشتند. پزشک و پرستار و کادر درمان جان خود را فدا میکردند که مردم سالم بمانند، اما حالا که کار تمام شده و بحران رد شده همه چیز فراموش شده است.»
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «وزارت بهداشت باید تلاش کند بودجه بگیرد و در ذهن همه ارکان حاکمیت این را بنشاند که سلامت هزینه دارد. وقتی دستمزد خدمات سلامت را واقعی تعیین نمیکنیم، نتیجه این است که همکاران ما به مرور از شغلشان خارج میشوند. طبق آماری که اخیرا آقای دکتر رئیسیزاده، رئیس نظام پزشکی کل کشور اعلام کردند حدود ۴۰ درصد همکاران ما اصلا طبابت نمیکنند، یا مهاجرت کردند یا به مشاغل دیگر روی آوردهاند. علت این است که طبابت به خصوص طبابت در بخش دولتی از حیّز انتفاع خارج شده است.»
این فعال رسانه ای تصریح کرد: «جامعه پزشکی احساس میکند تنهاست و حاکمیت پشت این جامعه نیست. سلامت یکی از وظایف حاکمیت است. همان طوری که هزینه برای مسائل امنیتی و نظامی میکنیم و به هر قیمتی موشک احتیاج داریم و میسازیم، پس اگر سلامت مردم مهم است باید هزینههایش را بدهیم. سهم سلامت از تولید ناخالص ملی به زیر ۴ درصد رسیده است، در صورتی که حداقل باید ۸ درصد باشد. نتیجه این موضوع دلسردی همکاران ما شده است. از سوی دیگر زیان انباشته بسیار زیاد دانشگاههای علوم پزشکی را داریم که به دلیل عدم تعرفه واقعی است. خدمات سلامت هزینههای خودش را دارد.»
دیدگاه خود را بنویسید