روزنامه آسیا-معاون اشتغال وزیر کار از کاهش نرخ بیکاری در زمستان ۱۴۰۳ خبر داد و گفت نرخ بیکاری به ۷.۸ درصد رسیده است؛ آماری که از کاهش ۰.۸ درصدی نسبت به زمستان سال گذشته حکایت دارد. او همچنین از افت ۲.۵ درصدی بیکاری زنان و ۱.۵ درصدی بیکاری جوانان خبر داد.

به گزارش ایسنا، در برنامه هفتم توسعه ایجاد یک میلیون شغل خالص پیش‌بینی شده است و بر همین اساس وزارت کار در دولت چهاردهم سیاست‌های بازار اشتغال خود را در راستای تحقق برنامه ایجاد یک میلیون شغل تدوین خواهد کرد.

طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، سالانه به طور متوسط حدود ۴۰۸ هزار شغل به جمعیت شاغل کشور اضافه شده و به طور میانگین سالانه رقمی کمتر از ۴۰ درصد اهداف برنامه محقق شده است. این در حالی است که در برنامه هفتم توسعه، دولت برای هر سال به‌طور مشخص هدف ایجاد یک میلیون شغل را در نظر گرفته است که برای دستیابی به این هدف نیازمند اقدامات مستمر و توسعه سیاست‌های جدید در حوزه اشتغال و کارآفرینی است.

افزایش نرخ مشارکت نیروی کار:طبق گزارش‌های اخیر، نرخ مشارکت نیروی کار در کشور ۴۱.۲ درصد است که نسبت به متوسط جهانی حدود ۱۹ درصد پایین‌تر است.

آخرین گزارش مرکز آمار ایران حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۳ نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر ۷.۸ درصد و نرخ مشارکت اقتصادی ۴۰.۱ درصد بوده است. جمعیت شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر در این فصل ۲۴ میلیون و ۲۹۵ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۱۰۲ هزار نفر افزایش داشته است.

طبق نتایج این طرح، ۷.۸ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودند و بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری نیز نشان می‌دهد که این شاخص نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۰.۸ درصد کاهش یافته است.

بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ ساله نیز نشان می‌دهد که در زمستان ۱۴۰۳، ۱۴.۸ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به زمستان ۱۴۰۲، به میزان ۰.۹ درصد کاهش یافته است.

در همین راستا، سید مالک حسینی - معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار به تشریح جزئیات آمار اشتغال و نرخ بیکاری در کشور پرداخته و گفته است از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۳ که نرخ بیکاری ۷.۶ درصدی را داشتیم با روند کاهشی نرخ بیکاری رو به رو بودیم؛ به نحوی که نرخ بیکاری از ۹.۲ درصد به ۹ درصد و سپس ۸.۱ درصد و نهایتا به ۷.۶ درصد رسیده است.

حسینی پایین‌ترین میزان نرخ بیکاری را مربوط به استان‌های تهران، یزد و خراسان جنوبی ذکر کرد و بالاترین نرخ بیکاری را مربوط به استان‌های کرمانشاه، کردستان و اردبیل دانست.

به گفته معاون اشتغال وزیر کار، در مورد زنان نیز کاهش ۲.۵ درصدی نرخ بیکاری مشاهده شده است، به طوری که این نرخ از ۲۶.۵ درصد به ۲۴ درصد کاهش یافته است. همچنین، در مورد نرخ بیکاری جوانان نیز از ۲۲.۵ درصد به ۲۱ درصد کاهش یافته که نشان‌دهنده کاهش ۱.۵ درصدی است.

وی همچنین به کاهش نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان به عنوان یک نقطه امیدبخش اشاره کرد و گفت: «طی این مدت، نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان از ۱۱.۶ درصد به ۱۰.۷ درصد کاهش یافته است.»

حسینی در ادامه اظهار داشت: «برای نخستین بار در دولت سیزدهم، نرخ بیکاری به رکورد تک رقمی شدن رسید و این نرخ به زیر ۹ درصد کاهش یافت که مربوط به سال ۱۴۰۲ بود و به رقم ۸.۱ درصد رسید. در واقع، در طی سه سال فعالیت دولت سیزدهم، نرخ بیکاری تک رقمی و به زیر ۱۰ درصد رسید که نشان‌دهنده تلاش‌های انجام شده برای ایجاد اشتغال، بهبود فضای کسب‌وکار و برقراری امنیت شغلی نیروهای کار بوده است.»

وی افزود: «در دولت چهاردهم نیز سیاست‌های حمایتی اشتغال ادامه یافت و این امر منجر به بهبود فضای کسب‌وکار و تثبیت اشتغال شد.»

استان تهران رکورددار پایین‌ترین نرخ بیکاری کشور: در تابستان ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۴۰۲) نرخ بیکاری ۰.۴ درصد کاهش یافته و همزمان نرخ مشارکت اقتصادی نیز روند کاهشی را نشان می‌دهد.

بر اساس اعلام استانداری تهران، پایین‌ترین نرخ بیکاری کشور مربوط به استان تهران بوده است که در زمستان گذشته به عدد ۳.۴ درصد رسیده و کمترین میزان نرخ بیکاری در بین تمام استان‌های کشور در این فصل بوده است. این نرخ نسبت به سال گذشته ۲.۹ درصد و نسبت به تابستان ۱۴۰۳، ۱.۱ درصد کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، در طول ۴ سال گذشته مجموع اقدامات انجام شده در حوزه اشتغال و بازار کار باعث شد که نرخ بیکاری در ۲۴ استان کشور به تک رقمی برسد، به نحوی که رکورد کمترین میزان نرخ بیکاری ثبت شد. در دولت چهاردهم نیز این روند ادامه داشته و با پایش مستمر فضای کسب و کار، تلاش برای رفع موانع تولید و تداوم سیاست‌های حمایتی برای تثبیت اشتغال موجود و ایجاد فرصت‌های جدید، نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به ۷.۸ درصد کاهش یافت./آسیا نیوز