روزنامه آسیا-قیمت هر کیلو برنج در بازار به ۲۰۰ هزار تومان رسید، در حالی که کشاورزان در سال زراعی گذشته، ارقام محلی را ۸۰ هزار تومان فروخته بودند. این افزایش چشمگیر قیمت، به گفته عضو اتاق اصناف کشاورزی، هم به تولیدکنندگان و هم به مصرف‌کنندگان آسیب زده و تنها سود دلالان را به همراه داشته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران قاسم پیشه‌ور، عضو اتاق اصناف کشاورزی، با اشاره به برنامه هفتم توسعه مبنی بر خودکفایی در پنج محصول اساسی از جمله برنج، جو، چغندرقند، گندم و ذرت گفت: «پتانسیل تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ تا ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برنج در کشور وجود دارد.»

وی با مقایسه قیمت فروش برنج توسط کشاورزان در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ (حدود ۸۰ هزار تومان) با قیمت عرضه فعلی در بازار (حدود ۲۰۰ هزار تومان)، اظهار داشت: «این وضعیت منجر به ضرر تولیدکننده و مصرف‌کننده شده و تنها واسطه‌ها از این افزایش قیمت سود می‌برند.»

پیشه ور ادامه داد: اگر دولت بهای واردات به زیرساخت تخصیص بدهد، این ظرفیت در استان های شمالی وجود دارد. از این رو مابه التفاوت ارز آزاد با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی باید در اختیار کشاورزان قرار یگیرد تا خودکفایی محقق شود.

عضو اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه کشور پتانسیل تولید بین ۲ میلیون و ۷۰۰ تا ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برنج را داراست، افزود: «برآوردهای فعلی نشان می‌دهد که تولید برنج در سال جاری رقمی بین ۲ میلیون و ۵۰۰ تا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن خواهد بود. آمار تولید برنج به هیچ وجه غیرواقعی نیست، زیرا واردکنندگان در زمان ثبت واردات، سرانه مصرف برنج را ۴۲ کیلوگرم اعلام می‌کنند، در حالی که مرکز آمار، حداکثر مصرف را ۲۷ کیلوگرم عنوان می‌کند.»

وی با اعلام اینکه قیمت هر کیلو برنج در بازار بین ۱۷۰ تا ۲۰۰ هزار تومان است، گفت: «کشاورزان عمدتاً به دلیل بدهی‌های سنگین، قادر به نگهداری برنج پس از برداشت نیستند و به همین دلیل، دست واسطه‌ها باز می‌ماند. کمااینکه به رغم واردات، کشاورزان قیمت کاهش نمی دهند و اکنون برای جبران هزینه‌های تولید، محصول خود را پیش‌فروش می‌کنند.»/آسیانیوز