روزنامه آسیا_دولت موظف است در سال ۱۴۰۴ یارانه نقدی دهک‌های هشتم، نهم و دهم را حذف کند و منابع حاصل از آن را به خانوارهای کم‌درآمد تخصیص دهد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، یارانه نقدی دهک‌های پردرآمد شامل دهک‌های هشتم، نهم و دهم باید در سال ۱۴۰۴ حذف شود. با این حال، هنوز زمان دقیق اجرای این قانون مشخص نشده است.
طبق بند پ تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۴، دولت مکلف است یارانه نقدی این دهک‌ها را حذف کرده و منابع آن را به خانوارهای کم‌درآمد اختصاص دهد. همچنین، در این بند تأکید شده است که آیین‌نامه اجرایی این قانون باید ظرف یک ماه پس از لازم‌الاجرا شدن قانون، توسط سازمان برنامه و بودجه و دیگر دستگاه‌های اجرایی مربوطه تدوین و به تصویب هیأت وزیران برسد.
در همین راستا، خانوارهای مشمول یارانه نقدی می‌توانند در صورت تمایل، شیوه پرداخت یارانه را از نقدی به کالابرگ الکترونیکی تغییر دهند. سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها مسئول فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای اجرای این طرح است.
در حال حاضر، یارانه نقدی و کالابرگ به صورت همزمان در حال پرداخت است و دولت در آینده نزدیک تصمیم‌گیری خواهد کرد که کدام یک از این شیوه‌ها را ادامه دهد.
با توجه به حذف یارانه دهک‌های هشتم تا دهم، این اقدام در راستای عدالت اجتماعی و بهینه‌سازی توزیع منابع مالی کشور انجام می‌شود. همچنین، طبق مصوبه مجلس، یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر و دهک‌های چهارم تا هفتم ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر خواهد بود.

سؤالات متداول درباره حذف یارانه نقدی ۱۴۰۴:
۱.چه کسانی مشمول حذف یارانه نقدی هستند؟
خانوارهای دهک هشتم، نهم و دهم مشمول حذف یارانه نقدی خواهند بود.
۲.آیا امکان اعتراض به حذف یارانه وجود دارد؟
بله، افراد می‌توانند به حذف یارانه خود اعتراض کنند و دولت سازوکارهایی برای این منظور در نظر خواهد گرفت.
۳.آیا یارانه دهک‌های اول تا سوم افزایش خواهد یافت؟
بله، یارانه این دهک‌ها در سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر خواهد رسید.
۴.این قانون چه زمانی اجرا می‌شود؟
پس از تصویب آیین‌نامه اجرایی توسط سازمان برنامه و بودجه و هیأت وزیران، این قانون اجرایی خواهد شد./آسیا نیوز