روزنامه آسیا-طبق اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در پی اجرای آئین‌نامه جدید در قانون بودجه ۱۴۰۴، ۱۷ میلیون نفر از دریافت یارانه حذف خواهند شد. این تغییرات بر اساس شناسایی و حذف ۳ دهک بالای درآمدی در کشور انجام می‌شود.

به گزارش مهر، براساس اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر اساس قانون بودجه 1404، قرار است سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه حذف شوند. در حال حاضر، ۹ دهک از ۱۰ دهک کشور یارانه نقدی دریافت می‌کنند. این یارانه‌ها به‌طور معمول در تاریخ‌های مختلف به حساب سرپرست خانوارها واریز می‌شود.

دهک‌های اول، دوم و سوم که تحت پوشش نهادهایی همچون کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی هستند، ماهانه ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر دریافت می‌کنند، در حالی که دهک‌های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان به‌ازای هر نفر دریافت می‌کنند.

دولت به‌منظور کاهش هزینه‌های مالی، تصمیم گرفته است تعداد دهک‌هایی که یارانه دریافت می‌کنند را کاهش دهد. برخی از کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند که پرداخت یارانه نقدی می‌تواند تورم‌زا باشد و پایه پولی کشور را افزایش دهد. به همین دلیل، پیشنهاد شده که یارانه نقدی به اضافه کالابرگ الکترونیکی برای خرید کالاهای اساسی فقط به سه دهک اول و سوم تحت پوشش نهادهای حمایتی واریز و شارژ شود.

در این راستا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده که شارژ کالابرگ الکترونیکی برای سه دهک اول تا سوم ادامه خواهد یافت و بخشی از تأمین مالی این طرح از طریق حذف یارانه دهک‌های بالای درآمدی خواهد بود.

طبق قانون بودجه 1404، هدف حذف ۲۴ میلیون نفر از دریافت یارانه‌ها بود، اما این تعداد به 17 میلیون نفر کاهش یافته است. اطلاعات مربوط به سه دهک بالای درآمدی از طریق مرکز آمار کشور جمع‌آوری شده و در صورت اعتراض افراد، امکان ارائه اظهارنامه و بررسی مجدد وجود دارد.

در پایان، طبق گزارش‌های منتشرشده، مالکان خانه‌هایی با درآمد ۳۰۰ میلیون ریال جزو سه دهک بالای درآمدی محسوب می‌شوند./آسیا نیوز