روزنامه آسیا- رئیس بنیاد ملی گندم کاران ایران ضمن اشاره به خودکفایی در تولید گندم و افزایش تولید این محصول برخلاف کم‌بارشی‌ها تاکید کرد: «شرایط فعلی نیاز به مراقبت و حمایت از کشاورزان دارد تا همچنان خودکفا باقی بمانیم.»

به نقل از ایسنا، گندم نقشی بسیار حیاتی در تأمین امنیت غذایی و اقتصاد بسیاری از کشورها از جمله ایران ایفا می‌کند. گندم در تولید نان به عنوان غذای اصلی در سفره مردم و بسیاری از مواد غذایی دیگر که گندم به کار می‌گیرند اهمیت بالایی دارد به همین دلیل نیز خود کفایی در تولید گندم، امنیت غذایی یک کشور را تضمین می‌کند و وابستگی به واردات را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این‌که جیره تولید گندم از مزرعه تا سفره اشتغال‌زایی قابل توجهی را در کشور ایجاد و به رشد اقتصادی کمک می‌کند این کالای اساسی علاوه بر نان در ماده اولیه تولید بسیاری از محصولات غذایی مانند ماکارونی، بیسکویت، کیک و ... استفاده می‌شود. طی دهه‌های گذشته خشکسالی و کمبود آب تغییرات اقلیمی یکی از مهم‌ترین چالش‌های تاثیرگذار بر عملکرد گندم بود که موجب کاهش تولید این محصول در کشور شد.

در این میان، آنچه اهمیت بالایی داشت مدیریت بهینه منابع آبی و استفاده از روش‌های آبیاری نوین و همچنین اصلاح الگوی کشت و افزایش بهره‌وری آب بود علاوه بر آن حمایت از کشاورزان با ارائه تسهیلات مالی، آموزش‌های فنی و تخصصی، بیمه محصولات کشاورزی و خرید تضمینی ما را به خودکفایی در این محصول نزدیک می‌کند

در ایران به طور متوسط طی ۳۰ سال گذشته سطح زیر کشت گندم حدود ۲ میلیون هکتار گندم آبی و ۴ میلیون هکتار گندم دیم بوده است و از این سطح بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تولید گندم داریم. در ایران به‌طور میانگین ۴۰ درصد انرژی و ۴۴ درصد از پروتئین مردم از گندم تامین می‌شود و به همین دلیل برنامه‌های خودکفایی گندم همیشه سرلوحه برنامه‌های وزارت جهادکشاورزی بوده است.

عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم کاران ایران در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: «خوشبختانه با وجود کم‌بارشی‌هایی که داشتیم میزان تولید گندم چه در دیم‌زارها چه در زمین‌های آبی افزایشی بوده و خوشبختانه ما در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم، اما نکته مهم این است که این خودکفایی نیاز به مراقبت و حمایت مستمر از کشاورزان دارد تا همچنان در این کالا خودکفا بمانیم، در غیر این صورت طی سالیان آینده مجدداً به همان شرایط قدیم که کمبود گندم و نیاز به واردات داشتیم برمی‌گردیم.»

وی گفت: «درست است که پرداخت مطالبات گندم‌کاران با تأخیر همراه بود، اما این مسئله به دولت چهاردهم مربوط نیست، بلکه نتیجه تصمیم‌گیری‌های دولت گذشته است و این‌که ما در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم، پرداخت نسبتا مناسب مطالبات گندم‌کاران و حمایت از کشاورزان در این مسئله تاثیرگذار بود، اما به‌طور کلی این‌که در حال حاضر ما شرایط خوبی در گندم داریم و در این محصول خودکفا هستیم، نیاز به حمایت مستمر کشاورزان دارد تا آن‌ها همچنان برای کشت این محصول امید و انگیزه داشته باشند.»