روزنامه آسیا-نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، رسماً حمایت و تسلیح یک گروه مسلح فلسطینی ضدحماس در منطقه غزه را تایید کرد. این گروه به رهبری «یاسر ابوشباب» که پیش‌تر در زندان حماس به سر می‌برد، توسط اسرائیل با سلاح‌هایی مانند کلاشنیکوف و اسلحه کمری تجهیز شده است. هدف از اسرائیل از این اقدام، تلاش برای تضعیف حماس و مقابله با آن به وسیله یک گروه فلسطینی است.

به گزارش عصر ایران، جنگ میان اسرائیل و حماس در نوار غزه، که از حدود یک سال و نیم پیش آغاز شده، همچنان ادامه دارد و عملاً به حملات اسرائیل علیه ساکنان غیرنظامی این منطقه تبدیل شده است. تاکنون بیش از ۵۰ هزار نفر از اهالی غزه، که اکثریت آنان زنان، کودکان و سالمندان هستند، در این حملات کشته شده‌اند.

اسرائیل، نابودی حماس و کنار زدن آن از حاکمیت بر غزه را یکی از اهداف اصلی جنگ اعلام کرده، اما این هدف تا کنون به طور کامل محقق نشده است.

در سال ۲۰۰۵، اسرائیل به طور کامل و یک‌طرفه از غزه خارج شد و کنترل کامل نظامی و غیرنظامی آن به دست نیروهای دولت فلسطین (تشکیلات خودگردان به ریاست محمود عباس) قرار گرفت. اما در سال ۲۰۰۷، در پی درگیری‌های داخلی میان نیروهای حماس و تشکیلات خودگردان در غزه، نظامیان حماس توانستند نظامیان تشکیلات خودگردان را شکست داده و کنترل کامل این منطقه را به دست بگیرند. از آن سال تاکنون، فلسطینی‌ها عملاً دارای دو دولت هستند: یکی در کرانه باختری به ریاست محمود عباس و دیگری در غزه به رهبری حماس.

در اکتبر ۲۰۲۳، ارتش اسرائیل حملات گسترده زمینی و هوایی را به غزه آغاز کرد و این جنگ همچنان ادامه دارد. منطقه کوچک غزه با مساحت ۳۶۰ کیلومترمربع و جمعیت ۲.۳ میلیون نفری، هم اکنون در محاصره کامل ارتش اسرائیل قرار دارد و ورود هر گونه غذا و کالایی به این منطقه محدود شده است.

در همین ارتباط، افیگیدور لیبرمن، وزیر دفاع اسبق اسرائیل، پیشتر اعلام کرده بود که تل‌آویو از یک گروه فلسطینی حمایت تسلیحاتی می‌کند. وی به یک رسانه اسرائیلی گفته بود که دولت اسرائیل به "گروهی از خلافکاران در منطقه غزه، اسلحه می‌دهد.

وزیر دفاع اسبق اسرائیل (افیگیدور لیبرمن)

یاسر ابوشباب رهبری گروهی را برعهده دارد که از سوی مقامات اسرائیلی مورد حمایت و مسلح شدن قرار گرفته است. او از قبیله الترابین در غزه است.

پیش از این نیز مقامات اسرائیلی بارها به تقویت عشایر و قبایل در غزه به عنوان گزینه‌ای جدی برای توزیع کمک‌ها یا اداره محدود غیرنظامی این منطقه اشاره کرده بودند.

وی ادامه داد ابوشباب محکومیت زندان را در غزه گذرانده و رهبران قبیله‌اش اخیراً این فرد را "یک عامل و مرد باند" اسرائیلی دانسته‌اند.

او افزود به نظر می‌رسد که شاباک (سازمان امنیت داخلی اسرائیل) یا ارتش اسرائیل فکر کرده‌اند تبدیل این شبه نظامیان، یا به واقع این باند، به یک نماینده و تأمین سلاح و پول و حفاظت از آن در برابر عملیات‌های نظامی اسرائیل، ایده‌ای هوشمندانه بود.

این کارشناس گفت حماس به تازگی و در روزهای اخیر 4 نفر از اعضای این گروه را کشت.میلشتاین تصمیم اسرائیل برای تسلیح این گروه را خیالی و نه چیزی که بتوان آن را استراتژی نامید توصیف کرد و افزود: امیدوارم که این به فاجعه‌ای منجر نشود.

شورای روابط خارجی اروپا، ابوشباب را رهبر یک گروه خلافکار فعال در منطقه رفح (جنوب غزه) توصیف می کند که خودروهای حامل کمک ها در غزه را غارت می کند. 

شورای اروپا درباره ابو شباب گفت گزارش شده که وی قبلاً توسط حماس به اتهام قاچاق مواد مخدر زندانی شده بود. گفته می‌شود برادرش در عملیات حماس علیه حملات این گروه به کاروان های امدادرسانی سازمان ملل متحد در غزه، کشته شد. 

در واکنش، حماس گفت هدف اسرائیل ایجاد وضعیت هرج و مرج امنیتی و اجتماعی و تبلیغ پروژه‌های اشغال برای مهندسی گرسنگی و سرقت سازمان‌یافته کمک‌های انسان دوستانه است.

حماس افزود: ما در حماس تأکید می‌کنیم این اعتراف رسمی اسرائیل، آنچه را که واقعیت‌های میدانی در طول ماه‌های گذشته فاش کرده، تأیید می‌کند. یعنی هماهنگی واضح بین باندهای دزد و همکاران با اشغالگران و ارتش دشمن در غارت کمک‌ها و ایجاد بحران‌های انسانی که رنج مردم محاصره شده ما را افزایش می‌دهد.

 گروه ابوشباب که خود را نیروهای مردمی می نامد؛ در فیس‌بوک اعلام کرد "هرگز ابزاری برای اشغالگران نیست.

 این گروه ادامه داد: سلاح‌ ما ساده و قدیمی اند و با حمایت مردم ما به دست آمده است./آسیانیوز