روزنامه آسیا_سازمان ملل از ازسرگیری مذاکرات میان ایران و سه کشور اروپایی شامل بریتانیا، فرانسه و آلمان استقبال کرد؛ مذاکراتی که قرار است طی روزهای آتی در استانبول برگزار شود و می‌تواند به کاهش تنش‌های فزاینده میان تهران و غرب منجر شود.
به گزارش شفقنا، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به گفت‌وگوهایی که قرار است روز جمعه بین ایران و تروئیکای اروپا برگزار شود، اعلام کرد: «سازمان ملل از گفت‌وگوهای مجدد میان ایران و اروپایی‌ها حمایت می‌کند.»
پیش‌تر، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفته بود که نشست ایران و تروئیکای اروپایی در سطح معاونان وزارت خارجه روز جمعه در استانبول برگزار می‌شود.
وی افزود: در این نشست معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز حضور دارد.
«موضوع گفت‌و‌گو‌های روز جمعه روشن است، رفع تحریم‌ها و مباحث مربوط به برنامه هسته‌ای ایران حتماً به صورت جدی در این جلسه مطرح خواهد شد و ما مطالبات خود را بیان می‌کنیم.»
این دیپلمات ارشد در ادامه گفت: کشور‌های اروپایی در جریان حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران و تاسیسات هسته‌ای کشورمان نه تنها این حملات را محکوم نکردند، بلکه از آن حمایت کردند و آنها باید در برابر این نوع موضع‌گیری‌های خود پاسخگو باشند.
نشست روز جمعه نخستین دیدار از زمان حملات اسرائیل و آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران خواهد بود و نشان‌دهنده این است که مسیر دیپلماسی مجدداً روی ریل افتاده است.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، روز جمعه اعلام کرد که از کنفرانس تلفنی مشترک با وزرای خارجه سه کشور اروپایی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شده است. وی تاکید کرد که اگر اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی می‌خواهند نقشی ایفا کنند، باید مسئولانه رفتار کنند.
وی در ایکس نوشت: این ایالات متحده آمریکا بود که از توافقی که طی دو سال و با هماهنگی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۵ حاصل شده بود، خارج شد — نه ایران؛ و این آمریکا بود که در ژوئن امسال میز مذاکره را ترک کرد و به‌جای آن گزینه نظامی را برگزید — نه ایران.
«هر دور جدیدی از مذاکرات فقط زمانی ممکن خواهد بود که طرف مقابل برای یک توافق هسته‌ای عادلانه، متوازن و مبتنی بر منافع متقابل آمادگی داشته باشد.»
این دیپلمات ایرانی افزود که اگر اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی می‌خواهند نقشی ایفا کنند، باید مسئولانه رفتار کنند و از سیاست‌ فرسوده تهدید و فشار، از جمله تهدید به اجرای سازوکار «اسنپ بک» که فاقد هرگونه مبنای اخلاقی و حقوقی برای آن هستند، دست بردارند.
ایران و آمریکا تا پیش از تجاوز رژیم صهیونیستی پنج دور مذاکرات غیرمستقیم در مسقط و رم برگزار کرده بودند؛ گرچه این گفت‌وگوها به دلیل اصرار واشنگتن بر «غنی‌سازی صفر درصدی» تهران به بن‌بست خورده بود.
تهران بارها تاکید کرده که برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است و هیچ قصدی برای ساخت سلاح هسته‌ای نداشته و ندارد. مقامات ایرانی هم‌چنین بارها اعلام کرده‌اند که از خطوط قرمز خود هیچ‌گاه کوتاه نخواهند آمد و «با توافق و یا بدون توافق» به غنی‌سازی اورانیوم ادامه خواهند داد./آسیانیوز