روزنامه آسیا-مدیرعامل آبفای استان تهران از پنجمین سال خشکسالی پیاپی در این استان خبر داد و گفت: میزان بارندگی امسال با ۱۴۰ میلی‌متر به پایین‌ترین سطح خود در تاریخ تهران رسیده است و کاهش ۴۵ درصدی نسبت به میانگین بلندمدت را تجربه می‌کند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، اردکانی، مدیرعامل آبفای استان تهران، در برنامه "سلام خبرنگار" با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی استان گفت: اکنون در حال سپری کردن پنجمین سال خشکسالی هستیم. خشکسالی فعلی با تنها ۱۴۰ میلی‌متر بارندگی تاکنون، تقریباً در تاریخ استان تهران بی‌سابقه است.

او افزود: نقش کارهای فرهنگی در مدیریت این خشکسالی بسیار موثر است. همیاران آب در گام اول آگاهی‌بخشی و تغییر رفتار مصرفی را دنبال می‌کنند. در سه سال گذشته تجربه‌های موثری در این زمینه داشته‌ایم و امروز با راهبری پلیس راهور، گروه‌های بدمصرف که بیش از دو برابر الگوی مصرف آب دارند، تذکر و اخطار دریافت می‌کنند.

او می‌گوید: تقاضا داریم با توجه به پنجمین سال خشکسالی مردم حداقل ۲۰ درصد از مصرف آب خود را کاهش دهند. باید در حوزه مصرف آب تغییر رفتار دهیم. هر شهروند باید یک همیار آب باشد شهروندان اگر هنگام استحمام زمان را به نصف کاهش دهند این افراد همیار آب می‌شوند.

او همچنین به وضعیت نگران‌کننده سدهای تهران اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۷ درصد بارندگی نسبت به سال گذشته کاهش یافته و نزدیک به ۴۵ درصد نسبت به بلندمدت کمتر است. اکنون وضعیت سدها نسبت به سال گذشته ۶۳ میلیون مترمکعب کاهش داشته است. برای گذر از این بحران، مردم باید در نهضت همیاران آب همراهی کنند./آسیانیوز