روزنامه آسیا- تعرفههای ترامپ در جایجای جهان بسیاری از رهبران کشورها را نگران کرده است. در همین راستا، فرانسوا بایرو معتقد است که اروپا باید برای جنگ تجاری احتمالی با آمریکا آماده شود. نخستوزیر فرانسه اظهار کرد: «ما باید نه فقط برای پاسخ به تهدیدات نظامی بلکه بهطور جدی برای جنگ تجاری نیز آماده شویم. وضع عوارض گمرکی هم محصولات ما و هم محصولات آمریکایی را تهدید میکند.»
فرانسوا بایرو گفت: «اروپا و آمریکا هنوز فرصت دارند تا اوضاع را از طریق مذاکره حل کنند. بیانیههایی ازجمله پیامی از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مطرح شده است، اما هنوز راهحل نهایی حاصل نشده و جنگ تجاری، آخرین راهحل است.» پیش از این، بایرو بیان کرده بود: «افزایش تعرفههای آمریکا درباره برخی محصولات اتحادیه اروپا، تهدیدی جدی برای اقتصاد جهانی خواهد بود.»
در همین بحث و در امکاناتی که اروپا در این جنگ تجاری دارد، نشریه اکونومیست در مطلبی نوشت: «بارزترین دارایی ژئوپلیتیک اتحادیه اروپا اندازه بازار آن است. همراه با انگلیس، نروژ و سوئیس، تولید ناخالص داخلی این قاره به ۲۴.۵ تریلیون دلار میرسد. اما مشکل این است که تعرفهها یا سایر محدودیتها بر واردات از آمریکا به مصرفکنندگان اروپایی و همچنین صادرکنندگان آمریکایی آسیب میرساند. یکی از این موارد مهم که بزرگترین واردات اروپا از آمریکا به شمار میآید، انرژی است. از اینرو، برای اروپا سخت است که این کار را بدون فلج کردن اقتصاد لنگان خود یا وابستگی دوباره به روسیه انجام دهد، وضعیتی نگرانکننده که به تازگی از آن رهایی یافته است.»
نشریه چاپ لندن در ادامه غولهای فناوری آمریکا، از جمله شبکه اجتماعی اینستاگرام را هدف محتملتری برای اعمال محدودیت از سوی اروپا دانست، اما تأکید کرد که این شرکت متا (صاحب اینستاگرام) خواهد بود که به دلیل از دست دادن درآمد اروپاییها به شدت آسیب خواهد دید. شرکتهای مالی آمریکایی نیز حوزه دیگری هستند تحت سلطه نهادهای اروپایی قرار دارند. در واقع، برخی از ابزارهایی که اتحادیه اروپا در اختیار دارد آنقدر قوی هستند که احتمالاً هرگز قابل استفاده نیستند. به عنوان مثال، اروپا از طریق سوئیفت (جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی) که شبکه مرکزی پرداختهای جهانی و در بلژیک مستقر است، میتواند دسترسی بانکهای آمریکایی را محدود کند.
حوزه دیگری که به گفته اکونومیست، اروپا قادر است از طریق آن آمریکا را تحت فشار قرار دهد، حمل و نقل دریایی است. بزرگترین شرکتهای حمل و نقل کانتینری اروپایی هستند. «اولدِن دورف» (Oldendorff)، بزرگترین شرکت حمل و نقل فله جهان، آلمانی است. شرکتهای یونانی بیش از ۳۰ درصد از کل تانکرهای نفتی و بیش از یک پنجم ناوگان گاز مایع جهان را از نظر ظرفیت در اختیار دارند. اگرچه بسیاری از کشورهای آسیایی نیز صنایع بزرگ کشتیرانی دارند، اروپا به شدت از سهم بازار آمریکا فراتر رفته است./آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید