آسیانیوز، رئیس کمیسیون عمران گفت: هر صندوق و سازمانی که بخواهد نقدینگی را جمع کند مردم فوری بورس جلوی چشمشان میآید، مانند صندوقی که قبلا داشتیم و مردم سپردهگذاری کردند. پس دستگاههای نظارتی و اقتصادی باید اعتمادسازی کنند و جایی که قرار است منابع جمع شود، آدمهایی توانمند، مدیر، صاحبنظر و فرای نگاههای سیاسی باشند تا بتوانیم این سرمایهگذاری را داشته باشیم.
محمدرضا رضایی کوچکی در گفتوگو با ایلنا در مورد اینکه برخی از نمایندگان اعلام میکنند برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی باید از هزینههای جاری کم شود و به بخشهای عمرانی اضافه شود، گفت: این کاملاً اشتباه است که بیاییم بگوییم از پروژههای جاری یا عمرانی کم کنیم، ما باید سرمایه گذاری را در کشور بالا ببریم. اگر بخواهیم نرخ رشد اقتصادی کشور را افزایش دهیم باید سرمایهگذاری در بخشهای زیربنایی و تولید کشور افزایش پیدا کند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این سرمایه گذاری کجاست؟ یک قسمت از آن داخلی و منابعی است که دست مردم است، در این بخش باید اعتمادسازی کنیم مردم به جای اینکه سرمایه خودشان را به بازار بورس، ارز و سکه ببرند بیایند در بخشهای زیربنایی کشور سرمایهگذاری کنند. چه زمانی این اتفاق رخ میدهد؟ زمانی که شما اعتمادسازی میان مردم ایجاد کنید.
وی با بیان این که مردم اگر بدانند زمانی که پول خودشان را در یک صندوق گذاشتند و یا به یک بانکی سپردند به موقع سودشان داده میشود و سودشان هم متناسب با بازار است، سرمایهگذاری انجام میدهند، یادآور شد: توجه داشته باشید مردم یک تجربه تلخی از بورس دارند، بورس هم قرار بود همین کار را انجام دهد، منابع و نقدینگی در دست مردم را جمع کند داخل یک صندوق ببرد و سود متناسب با بازار و تورم به آنها بدهد تا از این طریق منابع به سمت تولید هدایت شود که این اتفاق رخ نداد.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه لازمه رسیدن به رشد ۸ درصدی سرمایه گذاری است، گفت: سرمایه گذاری در وهله اول باید با اولویت داخلی باشد و سپس خارجی که اگر این اتفاق بیفتد درست است. چه زمانی این اتفاق میافتد؟ زمانی که اعتمادسازی رخ دهد، مردم به دولت، صندوقها، بانکها و بورس اعتماد کنند، برای اعتمادسازی هم باید آدمهایی که مسئولیت میپذیرند، آدمهای لایق و شایسته باشند که بتوانند از منابع مردم به خوبی حفاظت کنند و این منابع را تبدیل به سرمایههایی با سود مناسب کنند و در اختیار مردم قرار دهند.
رضایی کوچی ادامه داد: هنگامی که ما میآییم رئیس بورس و امثالهم را از آدمهای سیاسی و یا آدمهای ناتوان قرار میدهیم و آن هم فردی میشود که در انتها اخراجش میکنند، معلوم است مردم اعتماد نمیکنند. مانند اتفاق اخیری که برای بورس افتاد که همین اتفاقها بیاعتمادی میآورد.
وی خاطرنشان کرد: هر صندوق و سازمان دیگری که بخواهد نقدینگی را جمع کند مردم فوری بورس جلوی چشمشان میآید، مانند صندوقی که قبلا داشتیم و مردم سپردهگذاری کردند. پس دستگاههای نظارتی و اقتصادی باید اعتمادسازی کنند و جایی که قرار است منابع جمع شود، آدمهایی توانمند، مدیر، صاحبنظر و فرای نگاههای سیاسی باشند تا بتوانیم این سرمایهگذاری را داشته باشیم.
رئیس کمیسیون عمران برای جلب سرمایهگذاری خارجی گفت: ارتباط سیاسی خوب مهم است و دیپلماسی اقتصادی معنایش همین است؛ ما گفتیم یک معاونت امور اقتصادی در وزارت خارجه داشته باشیم تا بتوانند منابع و سرمایههای خارجی را به زیر ساختهای کشور بیاورد. هنگامی که سرمایهگذاری خارجی صورت گیرد، امنیت کشور هم تامین میشود، زیرا وقتی کشورهای دیگر میآیند در ایران سرمایهگذاری کنند چون منابعشان اینجا است به نوعی خودشان را در کشور ما به واسطه سرمایه و منابع خودشان شریک میدانند و از طرف دیگری این منابع باعث میشود تولید، اشتغال و سرمایه گذاری بالا برود و این قضیه منجر به افزایش نرخ رشد اقتصادی میشود.
دیدگاه خود را بنویسید