روزنامه آسیا-جنگ تجاری بین ایالات متحده و چین، چندی است در مرکز توجه رسانه‌های جهان قرار دارد، چراکه هر تصمیمی در این رابطه می‌تواند کلیت اقتصاد جهان را متأثر کند. در همین زمینه، به‌نظر می‌رسد پس از رویارویی‌های اولیه دو طرف قصد دارند به تفاهمی در خصوص تعیین تعرفه‌ها برسند. 

رئیس‌جمهور آمریکا برای اولین بار، جایگزین مشخصی، برای تعرفه ۱۴۵ درصدی آمریکا بر واردات چین، پیش از مذاکرات بین دو کشور، پیشنهاد کرد و گفت: «تعرفه ۸۰ درصدی بر کالاهای چینی، درست به نظر می‌رسد. ما باید برای آمریکا معامله بزرگی انجام دهیم، من امروز، رقم ۸۰ درصد را اعلام کردم و باید ببینیم که چه خواهد شد.»

مذاکرات آمریکا و چین، پس از اولین توافق ترامپ با بریتانیا به‌عنوان شریک تجاری بزرگ دیگر آمریکا، انجام می‌شود. اگر چه این توافق، موجب خوش‌بینی بازارها شد، اما دامنه آن نسبتا محدود بود و هنوز طیف وسیعی از جزئیات باید بررسی شوند. در حالی که ترامپ در چندین مورد اعلام کرده است که انتظار دارد نرخ تعرفه‌ها علیه چین کاهش یابد، اما تا به حال جایگزین دقیقی را پیشنهاد نکرده بود. اگرچه ۸۰ درصد، کمی بالاتر از نصف نرخ تعرفه فعلی اعلام شده است، اما همچنان فوق‌العاده بالا بوده و حتی بالاتر از نرخ سنگین ۶۰ درصد است که ترامپ در مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری سال گذشته آمریکا پیشنهاد کرد.

دونالد ترامپ در دوم آوریل اظهار کرد که آمریکا در حال اعمال تعرفه بر ۱۸۵ کشور و منطقه است. تعرفه‌های جهانی ۱۰ درصدی در پنجم آوریل و تعرفه‌های انفرادی در ۹ آوریل به اجرا درآمدند. وی سپس اعلام کرد که تعرفه‌های متقابل بر برخی از کشورها و مناطق را به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق در می‌آورد تا زمان، برای مذاکرات تجاری فراهم شود، اما تعرفه جهانی ۱۰ درصد همچنان پابرجاست. ترامپ نرخ تعرفه متقابل برای چین را به ۱۲۵ درصد افزایش داد. همچنین به دلیل اینکه پکن ظاهرا به اندازه کافی برای مبارزه با قاچاق فنتانیل تلاش نکرده است، مشمول تعرفه ۲۰ درصدی شد.

در برابر این اقدام آمریکا، چین هم با رویکردی تهاجمی و تقابلی با این مسئله برخورد کرد و مقامات چینی از اعمال تعرفه‌های سنگین بر واردات از ایالات متحده گفتند. به‌رغم همه این سخنان و اظهارنظرهای متفابل، خبرگزاری تاس گزارش کرده است، هه لی‌فنگ، معاون نخست‌وزیر چین به سوئیس سفر کرده و با اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا و جیمیسون گریر، مذاکره‌کننده ارشد تجاری این کشور، دیدار می‌کند. اقدامی که نشان‌دهنده تمایل دو طرف به گفت‌وگو و در نهایت توافقی منصفانه است./آسیانیوز