روزنامه آسیا-سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، یکی از محورهای مورد تأکید رئیس‌جمهور را رانت‌زدایی، فسادزدایی و برقراری عدالت دانست و گفت: «یکی از مسئولیت‌های مهم وزارت امور اقتصادی و دارایی در این زمینه، حرکت به سمت حکمرانی داده‌محور است.»

به گزارش آسیا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، دکتر مدنی‌زاده گفت: «در مجموعه تصمیم‌گیری اقتصادی دولت، شخص رئیس‌جمهور نسبت به مسئله اصلاحات اقتصادی ذهن بسیار روشن و شفافی دارند و به‌خوبی می‌دانند چه چیزی را می‌خواهند و باید به کجا برسیم.» مدنی‌زاده با اشاره به تعیین‌تکلیف بانک آینده یادآور شد: «یکی از نمونه‌های مهم این موضوع، مسئله بانک آینده بود. این مسئله از ابتدای دولت و حتی پیش از آن مطرح بود، اما به دلیل سختی، پیچیدگی و بزرگی کار، نوعی هراس و نگرانی از انجام آن وجود داشت.»

وی با تأکید بر این‌که اصلاح نظام بانکی با بانک آینده پایان نیافته است، گفت: «اکنون برای تعدادی از مؤسسات مالی و بانک‌ها برنامه‌های اصلاحی در حال اجراست یا در فرآیندی قرار دارند که اگر اصلاحات نهایی نشود، فرآیندهایی مانند انحلال، تصفیه یا ادغام آن‌ها در بانک‌های دیگر انجام خواهد شد. بانک مرکزی این موضوع را به‌جدیت دنبال می‌کند و فشار لازم را بر مؤسسات مالی و بانک‌ها گذاشته است. وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز به دلیل سهامداری بانک‌های دولتی و کنترل برخی بانک‌های اصل 44، هم از منظر سهامداری و هم به‌عنوان یکی از اعضای هیئت عالی، این پروژه را دنبال می‌کند.»

وزیر اقتصاد تأکید کرد: «هماهنگی بسیار خوب و مناسبی در این زمینه وجود دارد، البته این مسئله بسیار پرچالش است و اصلاً موضوع ساده‌ای نیست. تا زمانی که اصلاحات نهایی و اجرا تمام نشود، درباره جزئیات آن اطلاع‌رسانی نخواهیم کرد و پس از انجام هر مورد، اطلاعات آن به مردم اعلام خواهد شد.» مدنی‌زاده در ادامه به اصلاحات ارزی دولت اشاره کرد و گفت: «بحث اصلاحات ارزی از همان ابتدای دولت و پیش از حضور من شروع شده بود، اما چون اصلاحات کامل نشده بود، رویه‌های ناصواب ارز ترجیحی و سیاست کنترل دستوری نرخ ارز همچنان وجود داشت.»

وزیر اقتصاد گفت: «این شرایط همزمان با اتفاقات دیگری از جمله آنچه می‌توان از آن به‌عنوان حمله ارزی نام برد، همراه شد و نرخ ارز به‌شدت افزایش یافت.» وزیر اقتصاد با اشاره به نقش رئیس‌جمهور در مدیریت این شرایط گفت: «همزمان با افزایش نرخ ارز و افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها، ناآرامی‌هایی شکل گرفت و رئیس‌جمهور از همان روز دوم ناآرامی‌ها، جلسه‌ای با اصناف و بازاریان برگزار کردند و دغدغه‌های آن‌ها را شنیدند.»

به گفته مدنی‌زاده، یکی از محصولات جدی اصلاحات ارزی، از بین رفتن بسیاری از رانت‌ها و فسادهایی است که شکل گرفته بود. وزیر اقتصاد با اشاره به تأکید مستمر رئیس‌جمهور بر معیشت مردم گفت: «رئیس‌جمهور همواره تأکید داشته‌اند که نباید به عده‌ای خاص رانت بدهیم و در مقابل، عموم مردم را محروم کنیم. اگر رانت را حذف کنیم، باید آن را میان مردم توزیع کنیم.»/آسیانیوز