پریسا حاجی محمدی
روزنامه آسیا-راهاندازی یک کسبوکار کوچک در دوران سخت اقتصادی، ممکن است چالشبرانگیز باشد، اما میتوان آن را انجام داد و محال نیست. البته همیشه این سخن استاد بزرگوارم، محمدرضا نعمتزاده آویزه گوشم است که فقط مرگ است که چاره ندارد!
بهطور کلی راهاندازی یک کسبوکار هر چند کوچک در هر محیطی کار سختی است، اما در وضعیت کنونی اقتصادی علاوه بر سختی، چالشبرانگیزتر است. این تا حدودی به این دلیل است که وقتی بازارهای اعتباری در وضعیت تنگنا و عدم ثبات هستند، تأمین مالی به پارامترهای زیادی وابسته میشود که سهم هرکدامشان در نقشآفرینی بالاست. به همین دلیل است که صاحبان کسبوکارهای کوچک همیشه باید برنامههای تجاری خود را بروز کنند.
شروع یک کسبوکار در اقتصاد فعلی نیازمند برنامهریزی دقیق و درک قوی از چالشهای پیشرو است، اما میتواند فرصتهای منحصر بهفردی را نیز ارائه دهد. در حالیکه ممکن است فضای اقتصادی دلهرهآور به نظر برسد، بسیاری از کارآفرینان با شناسایی نیازهای برآورده نشده و ارائه راهحلهای نوآورانه، در دوران رکود اقتصادی پیشرفت میکنند. موفقیت به ترکیبی از عوامل، از جمله یک طرح تجاری قوی، ارزیابی واقعبینانه از بازار و تمایل به سازگاری بستگی دارد.
1. پذیرش عدم قطعیت اقتصادی و شناسایی فرصتها در بحران
رکودهای اقتصادی میتوانند فرصتهایی را برای کسبوکارهایی ایجاد کنند که راهحلهای مقرون بهصرفه ارائه میدهند، نیازهای متغیر مصرفکننده را برطرف میکنند یا بر بازارهای خاص تمرکز میکنند. با یک عملیات ناب میتوانید از شروع خوب لذت ببرید، بنابراین از کوچک شروع کنید، هزینههای سربار را به حداقل برسانید و بر ایجاد یک مدل کسبوکار پایدار از پایه تمرکز کنید. با محیط کسبوکار انتخابیتان سازگاری باشید. آماده باشید تا با تکامل شرایط بازار، استراتژی کسبوکار، محصولات یا خدمات خود را تغییر دهید.
2. تمرکز بر مبانی قوی بودن
مهم است که یک مشکل واقعی را حل کنید، یک مشکل خاص را که کسبوکار شما میتواند برای بازار هدف حل کند، شناسایی کنید و مخاطب خود را بشناسید تا نیازها، ترجیحات و رفتار خرید مشتری خود را بهطور کامل درک کنید. سپس یک طرح کسبوکار دقیق ایجاد کنید. اهداف، استراتژیها، پیشبینیهای مالی و برنامههای احتمالی کسبوکار خود را مشخص کنید و یک شبکه حمایتی برای امنیت ذهنی و بهبود و پیشرفت و کارایی ایجاد کنید، از کارآفرینان، مربیان و مشاوران باتجربه مشاوره و راهنمایی بگیرید.
۳. چالشهای اقتصادی را مدیریت کنید
احتیاط مالی داشته باشید و امور مالی خود را با دقت مدیریت کنید. بودجه کافی را تأمین کنید و برای مشکلات احتمالی جریان نقدی آماده باشید. چشمانداز رقابتی ترسیم کنید و رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید. پیشنهاد فروش منحصربهفردی برای خود شناسایی کنید تا به بازار هدف ارائه گردد و استراتژیهایی را برای تمایز کسبوکار خود تدوین کنید.
به بازاریابی و فروش اهمیت ویژه دهید و یک استراتژی بازاریابی هدفمند برای دستیابی به مشتریان ایدهآل خود و شروع فروش، ایجاد کنید. جذب مشتری را جدی بگیرید و بر استراتژیهای مقرون به صرفه جذب مشتری، مانند بازاریابی رسانههای اجتماعی، بازاریابی محتوا یا مشارکتهای استراتژیک تمرکز کنید.
۴. از شکست نترسید
از اشتباهات درس بگیرید و تشخیص دهید که شکست بخشی از سفر کارآفرینی است و از آن به عنوان فرصتی برای یادگیری و رشد استفاده کنید. تابآوری در کسبوکار شرط مهمی است. یک طرز فکر انعطافپذیر، توانایی بازگشت به عقب را دارد و عدم ترس از شکستها را در خود پرورش دهید و به دنبال بهبود مستمر باشید، یعنی بهطور منظم عملکرد کسبوکار خود را ارزیابی کنید، زمینههای بهبود را شناسایی کنید و استراتژیهای خود را بر اساس آن تطبیق دهید.
در نتیجه، شروع یک کسبوکار در یک اقتصاد راکد نیاز به ترکیبی از برنامهریزی استراتژیک، سازگاری و یک طرز فکر قوی کارآفرینی دارد. با تمرکز بر مبانی قوی، عبور از چالشهای اقتصادی و پذیرش فرصتهای یادگیری که با شکست همراه است، کارآفرینان میتوانند شانس موفقیت خود را افزایش دهند. شما میتوانید در دوران عدم قطعیت اقتصادی با موفقیت یک کسبوکار کوچک را راهاندازی کنید./آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید