روزنامه آسیا-رویدادها و تحولات سیاسی در بزرگترین اقتصاد اروپا همواره در مرکز توجه قرار دارد و هرگونه تغییری در مسیر سیاست آلمان بیگمان بر کلیت اتحادیه اروپا اثر خواهد گذارد. شاید از همینروست که حساسیت بالایی نسبت به مسائلی همچون امکان قدرت گرفتن احزاب راست افراطی، نگاه رهبران آلمان نسبت به آینده ناتو و جنگ اوکراین و همچنین انتخاب صدراعظم آینده این کشور وجود دارد.
در همینباره، روز گذشته در اتفاقی تاریخی، نامزد اصلی صدراعظمی آلمان موفق به کسب اکثریت آرای پارلمان این کشور (بوندستاگ) در دور نخست نشد. با این حال، فردریش مرتس در دومین رأیگیری توانست اکثریت لازم را کسب کرده و به مقام صدراعظمی آلمان برسد. به این ترتیب حزب دموکرات مسیحی و حزب سوسیال دموکرات، دولت ائتلافی آلمان را تشکیل میدهند.
در جریان جلسه روز سهشنبه ۶ مه پارلمان آلمان که برای انتخاب صدراعظم برگزار شده بود، نامزد حزب دموکرات مسیحی در اتفاقی غافلگیرکننده در نخستین دور رأیگیری، با اختلافی اندک شکست خورد و نتوانست حائز اکثریت آرا شود.
آقای مرتس که پس از پیروزی حزبش در انتخابات فدرال ماه فوریه، گزینه اصلی برای صدراعظمی محسوب میشد، تنها توانست ۳۱۰ رأی در بوندستاگ کسب کند که شش رأی کمتر از حد نصاب لازم برای اکثریت محسوب میشود. این برای نخستینبار در تاریخ جمهوری فدرال آلمان است که یک صدراعظم منتخب، پس از پیروزی در انتخابات و دستیابی به توافق ائتلافی، نتوانسته است اکثریت آرا را در پارلمان به دست آورد. حزب دموکرات مسیحی و شریک ائتلافیاش؛ حزب سوسیال دموکرات مجموعا ۳۲۸ کرسی در پارلمان دارند که بیشتر از حد نصاب ۳۱۶ رأی لازم است.
بر اساس مقررات بوندستاگ، اگر نامزدی در دور اول رأیگیری نتواند اکثریت مطلق آرا را کسب کند، دور دوم رأیگیری برگزار خواهد شد. این رأیگیری مجدد میتواند در هر زمانی تا دو هفته بعد انجام شود. نکته مهم این است که سایر نامزدها نیز میتوانند در این دور وارد رقابت برای صدراعظمی شوند، اما آنها هم برای پیروزی به اکثریت مطلق (یعنی دستکم ۳۱۶ رأی) نیاز خواهند داشت. اگر در دور دوم نیز هیچ نامزدی اکثریت مطلق را بهدست نیاورد، در دور سوم اکثریت نسبی کافی خواهد بود.
پس از برگزاری دور اول رأیگیری در نوبت صبح، بار دیگر عصر دیروز، رأیگیری برگزار شد و در نهایت فردریش مرتس تواسنت بر صندلی صدراعظمی آلمان تکیه زند./آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید