روزنامه آسیا-در سال جدید خورشیدی، دائره‌المعارف ایرانشناسی به میزبانی پروفسور حسن امین پذیرای تعداد زیادی از فرهنگ‌دوستان بود. در این مراسم برخی از اهالی ادب و شعر، اشعار خودشان را سرودند و تعدادی هم درباره ویژگی‌های نوروز و فلسفه تحویل سال در فرهنگ باستانی و ایران فرهنگی دیدگاه خودشان را بیان کردند.

در این مراسم پروفسور امین با تبریک سال نو به مهمانان جلسه، در مورد جایگاه نوروز و تحویل سال خاطر نشان کرد: «تحویل سال و عیدانه سنت ارزشمند و ریشه‌داری بین ایرانیان است. نکته مهم این تحویل و تحول آن است که آدمی در آغاز سال، کارنامه و اندوخته‌های علمی و فرهنگی خودش را ارزیابی کند و دریابد که در سالی که گذشت چه خدمات فرهنگی و خلاقیت‌های ادبی و... بر جای گذاشته است. میراث اصلی هر انسانی با کوشش‌های فکری و فرهنگی او محاسبه می‌شود و سزاوار است اهالی فرهنگ بتوانند آثار ادبی و فرهنگی فاخری را در سال جدید تولید کنند و در اختیار مخاطبان قرار دهند.»

دورهمی‌ها و دیدارهای نوروزی رسمی زیبا و تجربه‌ای دلنشین است، به‌ویژه اگر در محضر بزرگان اهل دانش و فرهنگ و چهره‌های علم و ادب و با همراهی‌ و حضور اصحاب فرهنگ و هنر دست دهد. یکی از این دیدارهای پربار و آموزنده همه ساله در فروردین‌ماه در دایره‌المعارف ایرانشناسی به میزبانی فیلسوف و حقوقدان بین‌المللی پروفسور حسن امین صورت می‌گیرد. امسال هم این نشست با شرکت بیش از شصت نفر از فرهیختگان، علاقه‌مندان و ارادتمندان این استاد تشکیل شد. بزمی معنوی و سرشار از گفت‌وگوهای فرهنگی، اجتماعی که هم آموزنده بود و هم لذت‌بخش.

در این دیدار نظرات اهالی ادب و شعر بیان شد و حاضران فرصت معرفی کردن خودشان و سخن گفتن از علایق فرهنگی و دغدغه‌های اجتماعی را پیدا کردند. استاد امین در پایان، سخاوتمندانه به رسم سالانه، یک نسخه از تألیفات خود و چند کتاب نفیس شاهنامه امین را به‌عنوان عیدی نوروز هدیه کرد. 

اجرای جلسه با دکتر پریوش ابراهیمی، شاعر و عضو هیأت علمی  بود که سال‌هاست تحت نظر استاد امین انجمن ادبی ایران را دبیری می‌کند.‌ از استادان و صاحبنظران حاضر در این دورهمی نوروزی، آقایان دکتر احمد به‌پژوه، دکتر مهرداد ناظری، دکتر صفی‌الله ملکی، دکتر علی‌اصغر فراز، عبدالعلی حسینیون، ابراهیم شاکری، بابک کاظمی، ناصرالدین قاضی‌زاده، شهروز احمدی و خانم‌ها عشرت بنی‌هاشمی، ثریا سجده‌ای، نسرین اسدی صابر و خانم ظفر بودند که همگی اهل قلم و دارای آثار چاپ‌شده‌اند.

هر کدام از حضار دقایقی سخن گفتند و در بین حاضران ادیب، شاعر، روزنامه‌نویس، حقوقدان، جامعه‌شناس، مترجم، نقاش، شاعر، ترانه‌سرا، خوشنویس، موسیقی‌دان و فعال اجتماعی هم بودند. جلال مهدیانی شاعر پیشکسوت ۹۲ ساله تابلوی شعری را که در وصف پروفسور امین سروده بود خواند و‌ به او هدیه داد. در پایان جلسه هم برادران منفرد از کرج به اجرای موسیقی پرداختند و شاهنامه امین را از دست استاد امین هدیه گرفتند./آسیانیوز