آسیانیوز- با قدرت گرفتن ترامپ در ایالات متحده، تحلیل‌گران و پژوهشگران مختلفی چشم‌انداز آینده جهان را با وجود ریاست‌جمهوری او ترسیم کرده‌اند. از نظریه‌پردازان سیاسی تا اقتصاددانان و طرفداران محیط زیست اذعان دارند که با وجود هر پیامد مثبت یا منفی، به هرحال انتخابات آمریکا تعیین‌کننده بسیاری از سیاست‌ها در عرصه جهانی در چهار سال آینده خواهد بود. از همین جهت، عده‌ای بر این باور هستند که تعرفه‌های ترامپ می‌تواند رشد اقتصادی بریتانیا را نزدیک به یک درصد کاهش دهد. به گزارش ایسنا، سیاست‌های تجاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات‌متحده، می‌تواند ضربه مهمی به اقتصاد بریتانیا وارد کند، زیرا اقتصاددانان تخمین زده‌اند در صورت اعمال تعرفه‌های سخت، تولید ناخالص داخلی بریتانیا به یک درصد کاهش یابد.

مرکز مطالعات اقتصادی و تجاری انگلیس (CEBR) پیش‌بینی کرد، اگر ایالات‌متحده موضع حمایت‌گرایانه تحت رهبری ترامپ اتخاذ کند، اقتصاد بریتانیا ممکن است با پیامدهای قابل توجهی روبرو شود. تحلیل این اندیشکده نشان می‌دهد که تعرفه ۲۰ درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی آمریکا، همراه با تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی، موج‌های جهانی را ایجاد خواهد کرد و بریتانیا را به‌ویژه آسیب‌پذیر می‌کند. این پیش‌بینی هیچ اقدام تلافی جویانه‌ای از سوی سایر کشورها در نظر نمی‌گیرد. این اندیشکده همچنین هشدار داد که بازار جهانی انرژی ممکن است بی‌ثبات‌تر شود. اقدامات تلافی‌جویانه نسبت به تعرفه‌های ایالات‌متحده ممکن است قیمت انرژی را افزایش دهد و منجر به هزینه‌های بالاتر برای مشاغل و خانواده‌ها در بریتانیا شود.

در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، اختلاف قیمت بین نفت خام برنت و نفت خام WTI به میزان ۱۱۸ درصد افزایش یافت که ناشی از مقاومت در برابر صادرات انرژی ایالات‌متحده بود. تأمین انرژی ارزان‌تر چین از روسیه و کاهش تولید اوپک، می‌تواند افزایش قیمت‌ها را کاهش دهد، اما ابهام همچنان ادامه دارد.

یکی از ساده‌ترین راه‌حل‌ها برای اجتناب از تعرفه‌های جدید، تضمین قرارداد تجارت آزاد (FTA) با ایالات‌متحده توسط بریتانیاست. با این حال، اندیشکده چالش‌های جاری، به‌ویژه در مورد استانداردهای غذایی را به‌عنوان مانعی بزرگ برجسته کرد. ایالات‌متحده بر بریتانیا فشار آورده است تا استانداردهای آمریکایی را اتخاذ کند که به‌طور قابل توجهی با استانداردهای اتحادیه اروپا تفاوت دارد. یکی از مشاوران ارشد ترامپ بر این تنش‌ها تأکید و پیشنهاد کرد که بریتانیا باید بین همسویی با چارچوب نظارتی اتحادیه اروپا یا پذیرش مدل اقتصادی ایالات‌متحده تصمیم بگیرد.

آنان اشاره کردند که اگر بریتانیا از آنچه مشاور به‌عنوان «سوسیالیسم اتحادیه اروپا» توصیف کرد، فاصله بگیرد، دولت بعدی ترامپ ممکن است تمایل بیشتری برای نهایی کردن قرارداد تجارت آزاد داشته باشد. این اندیشکده تأکید کرد، بازگشت ترامپ به قدرت، تجارت جهانی، انرژی و سیاست‌های زیست‌محیطی را تغییر می‌دهد و پیامدهایی برای شرکای بین‌المللی مانند بریتانیا خواهد داشت. 

تحلیلگران هشدار دادند که موقعیت بریتانیا به‌عنوان متحد نزدیک اتحادیه اروپا و ایالات‌متحده، آن را بین دو استراتژی اقتصادی متضاد به دام انداخته است. دولت بریتانیا هنوز در مورد چگونگی برنامه‌ریزی برای عبور از این چالش‌های بالقوه اظهارنظر نکرده است، اما کسب‌وکارها در حال آماده‌سازی مجدد برای عدم اطمینان در بازارهای تجارت و انرژی هستند. بیزنس گزارش کرد، این هشدار اخیر به نگرانی‌های فزاینده درباره پیامدهای جهانی انتخاب مجدد ترامپ و تاثیر آن بر استراتژی اقتصادی بریتانیا پس از برگزیت می‌افزاید.