به گزارش روزنامه آسیا- بخش کشاورزی، علاوه بر اهمیت سودآوری و اشتغال آن، ضامن امنیت غذایی شهروندان است، با اینهمه این دلالان و واسطهها هستند که نفع بیشتری برده و کشاورز که متحمل بیشترین مرارتها و هزینهها میشود، سهم اندکی از منافع اقتصادی آن دارد. این موضوعی است که رئیسجمهور در مراسم تجلیل از برگزیدگان کشاورزی به آن اشاره کرده و گفته است: «در حال حاضر دلالان بیشتر سود میکنند و نبایستی محصول به قیمت بخس از کشاورزان خریداری شود.»
* جایگاه ما این نیست که هستیم
به گزارش آسیا، سی و هشتمین دوره معرفی و تجلیل از برگزیدگان ملی بخش کشاورزی برگزار شد. در ابتدای این مراسم، مسعود پزشکیان گفت: «کشاورزان سرمایه های بزرگ این کشور هستند، هر تغییری از باور شکل میگیرد و این باور که من میتوانم کاری را انجام دهم سرآغاز رشد است. ما هم میتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم. باید باور کنیم، مگر دیگران چه کردند که ما نکردیم، بسته به سؤالی که در ذهن ما شکل میگیرد و دغدغهای که در ما به وجود میآید، فردای ما ساخته میشود.»
پزشکیان ادامه داد: «وقتی بپذیریم که جایگاه ما این نیست که هستیم و جایگاه مطلوب خود را مشخص کنیم، این آغاز هر تحول است. پدر من یک کارمند ساده بود و ما در زمینهای کشاورزی کارگری میکردیم، اما همیشه فکر میکردیم شهر و منطقه ما باید بهتر از آنچه هست باشد.»
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: «در کشوری زندگی میکنیم که مقدار و ارزش آب و خاک آن مشخص است. ما باید کاری کنیم که این آب و خاک برای کشور ما همیشه ساری و جاری باشد. آب زیر پا را اگر بیشتر از تعادل مصرف کنیم، باید در آینده این سرزمین را رها کنیم، چون بدون آب هیچ کاری نمیشود کرد. باید فکر کنیم که که چه کنیم تا برای همیشه بمانیم نه برای مدت محدود.»
* نابودی منابع نابودی کشاورزی است
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور تصریح کرد: «اینکه چه بگذاریم با چه کیفیتی و به چه میزانی و محصول را کجا عرضه کنیم، الفبای کشاورزی است. بارها کِشتی را انجام دادیم که محل عرضه نداشت، بنابراین تناسب عرضه و تقاضا توسط نهادهای مدنی و دولت باید مدیریت شود. باید ببینیم که چطور میتوانیم با همسایگان مبادله کنیم و ببینیم برای ورود به بازارهای بینالمللی محصولات ما چه استانداردهایی باید داشته باشد. بازارها باید تشنه کالای تولیدی ما باشد.»
رییس دولت همچنین اظهار کرد: «اگر این نگاه را داشته باشیم، آینده را در دست میگیریم و وزارتخانه باید بستر را برای رشد کشاورزان آماده کندو مانع ایجاد نکند. الان دلالان بیشتر سود میکنند تا کشاورزانی که زحمت تولید را کشیدهاند، نباید محصول به قیمت بخس از کشاورزان خریداری شود.»
وی تصریح کرد: «این کشاورزان هستند که به دولت کمک میکنند. اگر کشاورزان تلاش نمیکردند، مردم نان شب نداشتند، امیدواریم بهتر و کیفیتر و با آب کمتر بکارند. باید در منابع و مصارف تناسب ایجاد کنیم، منابع ما آب و خاک است. اگر منابع نابود شود کشاورزی نابود میشود.»
* کشاورزان نمونه کامل توانستن هستند
در بخش دیگری از این مراسم، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی هم عنوان کرد: «اهمیت بخش کشاورزی بر همه روشن است، مقام معظم رهبری نیز بر امنیت غذایی تأکید دارند و این وظیفه ما را سنگین میکند. کشاورزان نمونه کامل توانستن هستند و امروز به نمایندگی از ۴.۲ میلیون نفر بهرهبردار کشاورزی میزبان برگزیدگان هستیم.»
وزیر کشاورزی در بخش از سخنانش خطاب به رئیسجمهور گفت: «در دوران انتخابات در میان کشاورزان علاقه زیادی به شما وجود داشت، زیرا هم بخشی از تحصیلات شما کشاورزی است و هم در بخشی از زندگی شخصیتان به این شغل اشتغال داشتید و در روزهای انتخابات عکس شما در زمانی که در مزرعه مشغول به کار بودید در میان کشاورزان مشاهده میشد.»
نوری ادامه داد: «با این حال امروز کشاورزی با چالشهایی از قبیل خشکسالی، پیامدهای تغییر اقلیم و سرمایهگذاری ناکافی روبهروست.مقرر است در برنامه هفتم توسعه کشاورزی در هر سال ۵.۵ درصد ارزش افزوده داشته باشد که ۳۵ درصد از میزان باید از طریق بهرهوری حاصل شود.»
* فناوریها نوین در خدمت کشاورزی
وزیر کشاورزی در ادامه سخنانش گفت: «بین عملکرد بالفعل و بالقوه در کشاورزی فاصله وجود دارد و این نشاندهنده ضعف نفوذ دانش در کشاورزی است. در این شرایط توسعه هوش مصنوعی و فناوریهای دیجیتال میتواند در ارتقای بهرهوری در کشاورزی مؤثر باشد. استفاده از دانش مراکز تحقیقاتی در کنار استفاده از تجارب شرکتهای دانشبنیان میتواند وضعیت کنونی کشاورزی را ارتقا دهد.»
نوری در پایان سخنانش یادآور شد: «امروز در وزارتخانه حق با کشاورز و تولیدکننده است و ما معتقدیم با اتکا به توان کشاورزان امنیت غذایی را تأمین میکنیم و تداوم میبخشیم.»
دیدگاه خود را بنویسید