آسیانیوز- سخنی نادرست نیست اگر بگوییم صنعت بیمه در ایران، بسیار دیرپاست و سابقهای تاریخی دارد، با اینهمه در شرایط فعلی اقتصاد، این عرصه هم همچون دیگر حوزههای مالی و بانکی با مشکلات و معضلات بیشماری روبهروست. این موضوعی است که وزیر اقتصاد نیز بدان اذعان دارد و معتقد است: «به خاطر مشکلات اقتصادی شرایط صنعت بیمه مطلوب نیست.»
* اثر تحریمهای اقتصادی بر صنعت بیمه
در همینباره، عبدالناصر همتی در مراسم معارفه مدیرعامل بیمه ایران گفت: «امروز در آستانه ورود به ۹۰ سالگی تأسیس شرکت بیمه ایران هستیم و امیدواریم شاهد تحولات جدیدی در این صنعت و فصل جدیدی در فعالیتهای بیمه ایران باشیم. امروز متاسفانه سهم شرکت بیمه ایران از بازار بیمه مطلوب نیست و مدیران این شرکت باید تلاش کنند تا سهم به آنچه که در گذشته بوده است بازگرداند.»
سکاندار وزارت اقتصاد خاطرنشان کرد: «شرایط اقتصادی امروز صنعت بیمه کشور را هم تحتتأثیر قرار داده است. تحریمهای اقتصادی شرایط خاصی را برای صنعت بیمه و بازار بیمه کشور خلق کردهاند، اما بخشی از آن را میتوان خنثی و بخش دیگر را با تلاش و فکر متخصصان برطرف کرد. این باور غلط که بیمهها با پرداخت تعهدات خود به مردم کمک میکنند تباه است در واقع این شرکتهای بیمهای و بازار بیمه است که به مردم مدیون هستند.»
وی ادامه داد: «ما در سه سال گذشته شاهد تورم بالای ۴۰ درصد بودهایم در این شرایط طبیعی است که جامعه نتواند بیمههایی مانند عمر و زندگی را برای خود تامین کند بنابراین به خاطر مشکلات اقتصادی و پیامدهای آن سهم بیمههای عمر و زندگی از سبد بیمه و حق بیمه تولیدی مطلوب نیست. همکاران ما در بیمه مرکزی باید تلاش کنند که شرکتهای بیمه سودآور شوند. در اصل شرکتهای بیمه باید سودآوری داشته باشند تا صنعت و بازار بیمه رشد کند.»
همتی اظهار کرد: «نظارت بیمه مرکزی باید به شکلی باشد که به صورت فنی در نرخ گزاریها نظارت داشته باشد. شرکتهای بیمهای نیز نباید به رقابتهای غلط بپردازند. همچنین باید با فساد در صنعت بیمه مقابله کرد و حتماً باید به صورت جدی با گسترش آن برخورد کرد. امروز صنعت بیمه ما از زیرساخت پتانسیل و نیروی انسانی مطلوب و کارآمدی برخوردار است بنابراین نیازمند مدیرانی کارآمد هست تا بتوانند از این پتانسیلها نهایت استفاده مطلوب را داشته باشند. امروز نیازمند استفاده از ابزارهای نوین مانند هوش مصنوعی و پلتفرمهای جدید برای گسترش بازار و تنوع بخشی به صنعت بیمه هستیم.»
* چرایی اعلام نشدن اسامی ابربدهکاران
پرویز خوش کلام خسروشاهی هم در حاشیه این مراسم در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی اعلام نشدن اسامی بدهکاران بیمه گفت: «موضوع معرفی کردن بدهکاران بیمهای را باید با دقت بررسی کرد. اینکه بدهکاران بیمهای چه کسانی هستند. کسانی هستند که قرارداد منعقد کرده و هزینه و حق بیمه خود را به صورت کامل پرداخت نکردهاند. از نظر کارشناسی معرفی ابربدهکاران بیمهای کارکردی ندارد؛ چراکه در برخی مواقع، بیمهگرها بر اساس قراردادهایی که منعقد میکنند، حق بیمه خود را به شرکت بیمهگذار، به صورت قسطی پرداخت میکنند، بنابراین کاری که بیمه مرکزی باید انجام دهد، این است که نظارت به شکلی باشد که اجازه ندهد، حجم بدهی بدهکاران رشد کند و باید نظارتگری بیمه مرکزی به شکلی باشد که سهم مطالبات از داراییهای شرکتهای بیمهای کاهش پیدا کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مطالبات شرکتهای بیمهای گفت: «امروز بخش عمدهای از مطالبات شرکتهای بیمهای به بیمه نامههای قسطی باز میگردد. برای مثال زمانی که شما بیمه درمان داشته باشید آن را به صورت ماهانه و قسطی پرداخت میکنید. بنابراین بخش بزرگی از مطالبات، مطالبات سر رسید نشده است. با این حال بخش دیگری از مطالبات سر رسید شده است که شرکتهای بیمهای باید آن را پیگیری کرده و وظیفه بیمه مرکزی در این حوزه نظارت است تا میزان این بدهی از یک محدوده مشخص بالاتر نرود.»
دیدگاه خود را بنویسید