روزنامه آسیا- هرچند در میان برخی مدیران و متولیان اقتصادی، گاه اهمیت صنعت گردشگری فراموش میشود، اما کمتر کسی است که بر نقش انکارناپذیر آن بهعنوان یکی از موتورهای قدرتمند توسعۀ هر کشور معترف نباشد. پویایی و رشد صنعت گردشگری، بهتنهایی میتواند نشانهای از صلح و ثبات یک کشور قلمداد شود و در عینحال زمینهای برای جذب سرمایههای خارجی فراهم آورد.
23 تا 26 بهمنماه در تقویم رسمی نمایشگاهها، به هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته اختصاص داشت، رویدادی مهم که همهساله خیل بازدیدکنندگان را از جایجای کشور رهسپار محل دائمی نمایشگاههای تهران میکند و امسال شعار «گردشگری صلح، اقوام ایرانی و وفاق ملی» را انتخاب کرده بود. استقبال پرشور از این رویداد، بهخوبی نشان از جایگاه ویژه این صنعت دارد که اگر مورد توجه مدیران اقتصادی کشور قرار گیرد، میتواند رشد دیگر عرصهها را نیز در پی داشته باشد.
نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته همواره سعی کرده است به معرفی جاذبهها، فرصتها و نوآوریهای صنعت گردشگری کشور بپردازد و از اینرو عنوان یکی از مهمترین رویدادهای این صنعت در ایران شناخته میشود. این نمایشگاه فرصتهایی برای شبکهسازی، یادگیری و توسعه تجارت در این صنعت فراهم کرده و توانسته به تقویت جایگاه گردشگری ایران در سطح بینالمللی یاری رساند.
به گزارش آسیا و به نقل از پایگاه خبری اتاق بازرگانی، یوسف نجفی، مشاور عالی اتاق ایران از هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته بازدید کرد. بهگفته نجفی گردشگری در جهان مدرن امروزی، یکی از صنایع پرسود در میان صنایع بزرگ دنیاست و رقابتی تنگاتنگ با صنایع مهم دیگر دارد و چه بسا به دلیل آلایندگی سایر صنایع پرسود، صنعت توریسم به عنوان یک صنعت پاک دارای مزایای بیشتری نیز هست.
نجفی ادامه داد: «هر کجا که صنعت گردشگری رونق گرفته، منافع اقتصادی کلانی برای آن منطقه و یا آن کشور ایجاد شده است و ما هم باید سعی کنیم صنعت گردشگری خود را تقویت کنیم. طبیعت بکر، سواحل و جنگلها و کویر و فصول چهارگانه از مواهب خدادادی ایران است که میتواند با مدیریت کارآمد و برنامهریزی کلان ایران را به کشوری توریستی تبدیل کرده و از سایر صنایع تا حد قابل توجهی بینیاز سازد.»
وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: «در اغلب کشورهای گردشگرپذیر، توسعه صنعت گردشگری به بهبود قابلتوجه زیرساختهایی مانند فرودگاهها، راهها، سیستم آبرسانی، انرژی، خدمات درمانی، شبکههای تلفن همراه، بهداشت، امنیت و غیره منجر میشود و مردم بومی نیز مانند گردشگران از این پیشرفتها سود خواهند برد. گردشگری اهمیت ویژهای برای کشورهای کمتر توسعهیافته و کمدرآمد دارد. این حوزه باعث رشد اقتصادی فراگیر میشود.»
او ادامه داد: «این بدین معناست که بخش وسیعی از نیروی کار جامعه، از مزایای رشد اقتصادی بهرهمند شوند؛ و صنعت گردشگری بهخوبی از عهده این مهم برمیآید. صنعت گردشگری از یک زنجیره تأمین گسترده بهره میگیرد که حوزههای تولیدی و خدماتی مختلفی از قبیل حملونقل، اسکان، مواد غذایی، محصولات کشاورزی، تأمین انرژی و آب، جاذبههای گردشگری، برنامههای تفریحی و فرهنگی، هنرها و صنایع دستی، میراث فرهنگی، کسبوکارهای خرد، ساختمان و نوسازی و ... را شامل میشود. به همین دلیل افراد زیادی از رشد صنعت گردشگری در یک کشور نفع میبرند.»/آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید