روزنامه آسیا-همایون فدایی ـ بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی که در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی ایران برگزار شده، توانسته است برخی از بزرگترین نامهای این صنعت را گرد هم بیاورد.
این نمایشگاه بهعنوان بزرگترین رویداد صنعتی و تجاری ایران در این حوزه، سالانه با حضور جمع كثیری از شركتهای توانمند و شناختهشده داخلی و خارجی برپا میگردد و فرصت مغتنمی است تا شركتهای فعال در این صنعت، دستاوردها و محصولات خود را در معرض بازدید دستاندركاران و متخصصان این صنعت قرار دهند و با در نظر گرفتن روند تقاضای بازارها و سمت و سوی رشد این صنعت، فعالیتها و نوآوری های آتی خود را هدایت نمایند.
در حاشیه این نمایشگاه، فرصتی درست داد تا با حمیدرضا شاهرخی، مدیرعامل شرکت «فرداد تهویه فنی شاهرخی» گفتوگویی ترتیب دهیم که در ادامه میخوانید:
نمایشگاه امسال را چگونه ارزیابی میکنید؟ لطفا از نقاط قوت و ضعفش بگویید؟
نمایشگاه نفت امسال یکی از پربارترین نمایشگاهها بود و من تا به حال چنین نمایشگاه باشکوهی ندیده بودم. من در تمام نمایشگاههای نفت شرکت میکنم، بهغیر از نمایشگاه تأسیسات و ساختمان چون بخشی از فیلدهای تولیدی ما مربوط به پروژههای نفت و گاز و پتروشیمی است. در این نمایشگاه، حضور پرشور دستاندرکاران صنعت نفت و گاز و پتروشیمی بسیار عالی و چشمگیر بود.
شرکت شما در حال حاضر چه فعالیتی انجام میدهد؟
ما از 45 سال پیش، تولید دریچهها و دمپرهای هوا را از یک زیرزمین مسکونی آغاز کردیم و بعد از حدود 5 سال، به سمتی رفتیم که با این محصول بهشکل فنی و مهندسی برخورد کنیم و درنتیجه با تلفیق علم و تجربه تولیدی توانستیم محصولات بهتری و جدیدتری به بازار عرضه کنیم، بهطوری که نیاز به وارد کردن این محصول از خارج از کشور را رفع کنیم. اولین محصول تولیدی ما در 45 سال پیش، دریچههای معمولی خانگی بود. الان هم دستگاههای هواساز و دریچههای ضد انفجار، دمپرهای ضد انفجار و ضد حریق را در سبد محصولاتمان عرضه میکنیم.
چقدر به بحث کنترل کیفیت و نظارت بر محصول اهمیت میدهید؟
کیفیت همیشه حرف اول ما بوده است. دلیل ماندگاری و برند شدن مجموعه ما هم اهمیت دادن به بحث کیفیت است و به همین خاطر توانستیم در طول 45 سال سرپا بمانیم. خوشبختانه تمام شرکتهایی که از قدیم از ما خرید میکردند، هنوز هم مشتری ما هستند. مجموعه ما به دلیل توجه به بحث کیفیت، دانشبنیان شد و آزمایشگاه استانداردی هم ساختیم و درواقع اولین شرکتی هستیم که استاندار ملی ایران را با همکاری اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تدوین کردیم. نام بنده و آزمایشگاهی که برای تست محصولاتمان ساختیم، همیشه در کتابچه استاندارد ملی ایران ثبت خواهد بود.
لطفا برای مخاطبان ما، کمی از رزومه کاری شرکت و سوابق تأسیس آن بگویید؟
ما همواره سعی کردیم محصولاتی تولید کنیم که در ایران تولید نمیشود. سبد محصولات ما حدود 270 نوع محصول دارد و کارخانه ما یکی از بزرگترین کارخانههای تولید این محصولات با حدود 200 نفر پرسنل رسمی در فضایی با مساحت حدود 14 هزار متر مربع است که کارخانه در شهرک صنعتی عباسآباد واقع شده و دفتر مرکزی هم در تهرانپارس است. یکی از دلایل فنی و مهندسی بودن شرکت در این است که ما 50 تا 55 نفر نیروی متخصص با تحصیلات لیسانس به بالا داریم. همچنین با کشورهای حوزه خلیج فارس مراودات تجاری برقرار کردیم و در دفتر و شرکتی در دبی بهمدت 19 سال فعالیت میکنیم.
درواقع محصولات ما در داخل تولید شده، به انبار دبی فرستاده میشود و از آنجا توزیع و پخش میشود. کشورهای افغانستان و عراق هم محصولات ما را خیلی خوب میشناسند و مصرف میکنند. علاوه بر بیمارستان بصره، بیمارستان حکیم عراق و یک ساختمان خیلی بزرگ در افغانستان را با دریچهها و دمپرهای هوا تجهیز کردیم. ما سعی میکنیم از تولیدات مواد اولیه داخلی استفاده کنیم تا نیازمند واردات خارج از کشور نباشیم، بلکه بتوانیم محصولاتمان را حتی به خارج صادر کرده و ارزآوری داشته باشیم. آخرین محصول ما دمپر ضد انفجار است که کشور را از خرید این محصول از خارج از کشور بینیاز کرده است. انشاءالله با رشد و پیشرفت روزافزون در این مسیر، به سطوح بینالمللی در این صنعت خواهیم رسید.
علیرغم وجود همه مشکلات، چه برنامهها و طرحهای توسعهای برای آینده دارید؟
در تولید که مشکلات زیادی مخصوصا در ایران وجود دارد. هر سال هم مقام رهبری در مورد تولید سفارشات لازم را میکنند و این سفارشات خودش مبین این است که تولید در مملکت دچار مشکل است و باید به آن کمک بیشتری از ناحیه دولتی بشود و سنگاندازیها و چوب لای چرخ گذاشتنها را باید کمتر کنند. بلکه تلاش کنند از عرصه تولید که در حقیقت اساس و پایه اقتصادی کشور است حمایت کنند و تجارت و خرید جنس از خارج از کشور را کمتر انجام بدهند. تولید ناخالص هر کشور باعث پیشرفت آن کشور میشود.
چه توصیهای برای جوانان دارید؟
جوانان باید سعی کنند در همان اوایل جوانی کسب علم کنند. در حال حاضر و در جهان امروز، دانش فنی حرف اول را میزند. بایستی در کنار علم، تجربه هم بیاموزند. یک فرد ژاپنی از همین الان شغل آیندهاش معلوم است. در حقیقت وقتی وارد مدرسه میشود، میداند که در آینده چه خواهد کرد. ما در این ایران این مشکل را داریم که جوانان خیلی به آینده توجهی ندارند. باید از امروز علم و تجربه را درهم بیامیزند تا در آینده خودشان و خانواده و کشورشان را اداره کنند.
از خاطرات تلخ و شیرین دوران فعالیتتان بگویید؟
من خاطرات تلخی بهیاد ندارم و اکثر خاطرات دوره کاری من، شیرین است. یکی از خاطراتم این است که وقتی به حج مشرف شده بودم، آنجا بین سعی صفا و مروه، ناگهان هوای خنکی احساس کردم و وقتی سرم را بلند کردم دیدم از سمت دریچههای «جت نازل» که خیلی دور است، میوزد. موضوع مربوط به 25 سال پیش است. وقتی این هوا از آن فاصله زیاد به من برخورد کرد، خیلی تعجب کردم و مرجع ساخت آن دریچهها را پیدا کردم که یک شرکت آلمانی بود و از روی آن دریچهها ساختم و برای اولینبار دریچه جت نازل را در ایران تولید کردم. درواقع ما در حج هم حواسمان به محصولات و تولید داخلی هست!
ممنونم که در این فرصت اندک، با مخاطبان آسیا سخن گفتید.
سپاسگزارم.
آسیانیوز
دیدگاه خود را بنویسید