دکتر مهدی کریمی تفرشی
رشد صادرات اثر مستقیم بر درآمدهای ارزی کشور داشته و از این طریق با تأمین منابع ارزی کشور امکان سرمایهگذاریهای لازم برای قرار گرفتن اقتصاد در مسیر رشد و توسعه را فراهم میسازد. از طرف دیگر توسعه صادرات امکان استفاده از امکانات بازارهای جهانی برای رشد تولیدات داخلی را مهیا کرده و از این طریق واحدها و بنگاههای تولیدی را قادر میسازد از محدودیتهای بازار داخلی رهایی یافته و با توسعه مقیاس تولید به منظور صادرات بیشتر به بازارهای خارجی علاوه بر کسب درآمدهای ارزی از صرفههای اقتصادی حاصل از مقیاس تولید نیز بهره کافی ببرند.
توجه به بخش کشاورزی که تأمینکننده امنیت غذایی است یکی از مهمترین مؤلفههای اقتصاد مقاومتی است. توجه به صادرات غیرنفتی و اقدامات مؤثر در جهت بهبود و ایجاد ارزش افزوده نیازمند ایجاد محیط رقابتی برای پیشبرد آن است. تولید کالاها و خدمات در صورتی رقابتی هستند که در مقایسه با کالاها و خدمات مشابه در کشورهای دیگر با قیمت مناسبتر و کیفیت بالاتر تولید شوند.
تصاحب سهم کشورهایی که که جایگاه پایداری در بازار دارند دشوار است، اما فعالان اقتصادی باید فرصتهای خوب موجود در بازارهای جهانی را بشناسند و از آن حداکثر بهره را ببرند.
دیدگاه خود را بنویسید