روزنامه آسیا-روز چهارشنبه، رسانه‌های آمریکایی به نقل از مقامات دولت ایالات متحده گزارش دادند که ترامپ یک طرح ۲۸ ماده‌ای برای حل و فصل درگیری اوکراین را تأیید کرده است.

در همین حال، روزنامه فایننشال تایمز طرح صلح را منتشر کرد که شامل کاهش کمک‌های نظامی ایالات متحده، به رسمیت شناختن رسمی کلیسای ارتدوکس اوکراین، اعطای جایگاه رسمی به زبان روسی در اوکراین، کاهش نیروهای مسلح اوکراین، ممنوعیت حضور نیروهای خارجی و سلاح‌های دوربرد در خاک اوکراین است.

طبق گزارش‌ها، این طرح فرض می‌کند که ایالات متحده و سایر کشورها کریمه و دونباس را به عنوان سرزمین‌های مشروع روسیه به رسمیت می‌شناسند. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه گفت که طرح صلح جدید ترامپ می‌تواند مبنایی برای حل و فصل نهایی جنگ در اوکراین باشد. از سوی دیگر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی ریاست‌جمهوری روسیه اظهار داشت: «روسیه کاملا پذیرای مذاکرات صلح است و به گفت‌وگوهای انجام‌شده بین رهبران روسیه و آمریکا در انکوریج آلاسکا متعهد است.»

به‌رغم استقبال روس‌ها از طرح ترامپ، اما رهبران اروپا و همچنین ولودیمیر زلنسکی در شرایط دشواری قرار گرفته‌اند و شواهد نشان می‌داد، طرح ترامپ آنان را در یک دوراهی سرنوشت‌ساز قرار داده است. رئیس‌جمهور اوکراین، از ابتکار عمل برای پایان دادن به جنگ استقبال کرده، اما با توجه به طرح 28 ماده‌ای ترامپ که خواستار امتیازات قابل توجهی از اوکراین و امتیازات کمی از روسیه است، کشور خود را تحت فشار قابل توجهی می‌بیند و با انتخابی دشوار روبه‌رو است.

محافل آگاه عنوان کرده‌اند که رئیس‌جمهور آمریکا تا پنجشنبه به اوکراینی‌ها فرصت داده است تا در مورد این طرح به طور کلی تصمیم بگیرند. منتقدان، پیش‌نویس توافق را به دلیل شرایط سخت کی‌یف - عدم عضویت در ناتو، واگذاری دائمی خاک به روسیه، کاهش ارتش و سایر خواسته‌های حداکثری از مسکو - عملا اعلام تسلیم می‌دانند. شاید از این‌روست که زلنسکی تأکید کرده است که اوکراین با یک انتخاب سخت روبه‌روست: یا عزت خود را از دست بدهد یا ایالات متحده را به‌عنوان یک شریک کلیدی./آسیانیوز